Maanantain jälkireenit:

Ilma aurinkoinen, metsänpohja: havumetsä, sammal, hakkuuaukea ja hieman lunta

Roni

Jälki tunnin vanha. 6 keppiä, pituus noin 700metriä, jana 7 metriä ja jälki noin 90 asteen kulmassa.

Intoa ehkä liikaakin, muutamia haukahduksia. Tiukalla komennuksella hiljaiseksi ja "vieressä" janalle. Janalla hyvä keskittyminen, sain kuonon alas jälki-käskyllä ja pienellä käsiohjauksella. Eteni janalla kuono suht ylhäällä, mutta nappasi jäljen hienosti. Kävi takajäljellä noin metrin verran ja palasi janalle ==> oikeaan suuntaan. Otti ensimmäisen namipalan hyvin ja jatkoi hyvällä vauhdilla. Ensimmäinen keppi noin 30 metrin kohdalla OK, palkka makkara. Seuraavan kepin yli käveli ilman mitään reaktiota. Näin kepin itse noin 3m ennen, pysähdyin ja odotin, että koira toi kepin (oliko viisasta...en tiedä). Kepiltä makkaranpalanen palkaksi ja matkaan. Otti jäljen halukkaasti ja teki hienon hienon puron ylityksen; suoraan veteen, kahlasi yli ja nappasi jäljen toiselta puolelta! Seuraava keppi OK, palkka makkara ja kehut. Hyvää työskentelyä jonkin matkaa ja sitten hukka. Koira pyöri ympyrää, seisoin paikallani ja odotin noin minuutin, jonka jälkeen koira pääsi itsenäisesti takaisin jäljelle ja sai siitä palkaksi kepin noin 25m päässä (onneksi!!!). Uudestaan puron yli, hyvä ylitys, jota edelsi noin 25 metrin matka puron viertä pitkin. Ylityksen jälkeen hyvä kepin nosto. Innolla matkaan ja viimeinen keppi loistokkaasti! Palkaksi palloa palloa palloa palloa!!! Hyvä jälki. Koiralla oli mukava vire.

Demi

Jälki noin 1,5 tuntia vanha, pituus noin 1km, 6 keppiä, jana noin 20m

Hieno vire, intoa Demiksi PALJON. Hieno janalla eteneminen. Takajälki, jonka ennakoin ja sijoitin janan niin, että liina "juuttuu" viereiseen puuhun ==> koira ei pääse etenemään. Palasi takaisin janalle ja lähti oikeaan suuntaan. Eteni koko jäljen hyvällä tasaisella vauhdilla ja innolla. Muutamia kertoja nokka oli suhteellisen korkealla, mutta koira pysyi koko ajan jäljellä todella tarkasti. Demi nosti kaikki kepit erittäin hienosti ja tarkasti. Kulmat lähes millin tarkkaan, toisessa 90 asteen kulmassa pieni oikaisu. Hieno jälki! Palkaksi kepeiltä makkaraa ja viimeiseltä kepiltä palloa, palloa, palloa. Koira innoissaan.

Onni

Jälki noin tunnin vanha, pituutta noin 60m ja joka askeleella makkara

Tyypillistä Onnia, tarkkaa työtä. Ohi ajava tukkirekka katkaisi hommat hetkeksi.

Tottikset

Roni, tarkoituksena reenata pk-tottista

Pysähdyksiä, maahanmenon nopeutusta (ei kovin hyvää...). Luoksetuloa ilman toko pysäytyksiä eli vauhtia!!! Nouto OK, vinoeste hienosti. Palkkana palloa ja makkaraa.

Demi, tarkoituksena alkaa hioa VOI tokoa

Seuraamista: kamalaa, edistää ja ei jaksa. Vasemmalle käännökset hyviä, koira ehkä irtoaa niissä hivenen liikaa.

Luoksetulon pysäytykset huijauksilla, eli koira "huijataan" pallolla tms kauas ja kutsutaan luokse ja annetaan pysähdys käsky: seisominen suht OK myös pitkällä matkalla. Maahanmeno HIDAS sekä lähellä, etä kaukana. Pitää reenata ensin lähellä PALJON.

Ruutu: valmis ruutu, kosketusalusta keskellä. Hyvällä innolla ja vauhdilla ruutuun ja hieno SEIS. Hyvä.

Hyppynouto: OK, pientä pureskelua...

Liikkeestä istuminen; hidas, mutta oikea liike joka kerran. Koetan parantaa peruuttamalla ja vahvistamalla käskyä.

Onni

Seuraaminen pientä edistämistä. Hiljaa. Hyvät käännökset ja pysähdykset.

Luoksetulo: hyvä vauhti, hyvä perusasento

Pysähdykset: hyvät seisomiset, kaksi virheasentoa (peffa ylhäällä) maahanmenoissa.

Hyppy: tarvitsi pari kertaa tuplakäskyn hyppyyn, hyvä SEIS. Pikkuisen liikkui pari kertaa kun menin vierelle.