RONI

Seuraamista alkuun. R edelleen tosi levoton aloituksessa. Piippausta ja ynähtelyä. Seuraaminen on liian kivaa…otin vasemmalle täyskäännöksiä PALJON. Rupesivat sujumaan kohtuullisesti ja R näytti siltä, että sen mielestä alkaa olla sika kivaa tehdä täyskäännöksiä :-)  Ehkä niistä saadaan jotakin aikaiseksi. Lisäksi pysäytyksiä ja käännöksiä.

Istumisia kosketuskäden kanssa. R teki muutaman tosi hyvän istumisen kosketuksen kanssa ja pelasin uhkarohkeaa ja kokeilin yhden kerran ilman ”kättä”. Istuminen oli nopea ja napakka!!! Jatkan tätä edelleen, vaikka Pipa pilkkaakin meitä…

Maahanmenot olivat ihan asiallisia, jopa suht nopeita. Sekä juoksusta, että kävelystä. Viimeiseen otin luoksetulon mukaan ja vapautin pallolle reippaasti ennen kun koira oli tavoittanut mut. R lähtee edelleen hieman vaanien liikkeelle ja odottaa toko-pysäytyksiä. Jatkan pallopalkkausta.

JÄLKI

Hieman alle tunnin vanha, maastona nuorta metsää, lehtometsää, kuusikkoa ja pieni pätkä pakettipeltoa. 7 keppiä. Kolme ojanylitystä, yksi tienylitys. Jana noin kymmenen metriä.

R lähti intoa täynnä hommiin ja uskoisin sen ymmärtäneen mihin olimme menossa.

Jana oli kuitenkin kamala, R ei tuntunut ottavan ideaa ollenkaan omakseen ekalla lähetyksellä, eteni hieman ja alkoi pyöriä. Otin muutaman askeleen eteenpäin, rauhoitin koiran ja osoitin selkeästi maahan ja annoin käskyn. Nyt koira eteni hyvin jäljelle saakka ja lähti oikeaan suuntaan hyvällä innolla.

Eka keppi OK. Jatkoi jäljelle hyvin, yht’äkkiä pyörähti ympäri ja meni pissalle!!! Auta armias sentään, elukka, joka tekee aina kaiken täysillä menee kuselle :-( No minä sitten järkyttyneenä en tajunnut edes kunnolla konahtaa, pyysin koiran vain luokse ja laitoin uudestaan jäljelle jonne koira lähti hyvin ja eteni nätisti seuraavalle kepille. Tämän kepin jälkeen tuli hutilointia ja etenimme liian vauhdikkaasti ja kolmas keppi jäi nostamatta (tulimme lehtometsästä pellolle è olisiko alusta ollut liian helppo ja vauhti nousi liian kovaksi ja keppi jäi??). R tarkensi työtä loppu peltopätkällä ja nosti hyvin neljännen kepin. Tämän jälkeen tuli kaksi 90 kulmaa, jotka R otti oikein nätisti. Ekasssa kulmassa tarkasti toiseen suuntaan ja eteenpäin noin metrin verran ja otti sitten nätisti vasemman suunnan. Seuraava kulma oli oikein kaunis. Tämän jälkeen tuli kaksi ojan ylitystä peräjälkeen ja ne eivät näkyneet koiran työskentelyssä mitenkään, R vain ylitti vesiojat ja jatkoi työtä eteenpäin. Samoin tienpohjan ylitys sujui ongelmitta.  Loput kepit tulivat ihan asiallisesti lukuunottamatta 7. keppiä, jonka YLI R käveli. Koira meni aivan tasan tarkkaan kepin päältä reagoimatta siihen lainkaan. Näin kyllä kepin itse, vaikka en sitä osannut vielä odottaakaan.

Lopputulema: Suht hyvä jälki pitkän tauon jälkeen ja HYVÄ INTO tehdä työtä ja etsiä kepit.

DEMI

Otin seuraamista, aika pitkää pätkää ja D oli innoissaan. tein oikealle täyskäännöksiä, jotka menivät pääosin hyvin, muutama löysä kuitenkin mukana. Pysähdyksiä, jotka menivät ilahduttavan napakasti ja oikeaan asentoon (hieman eteen). Vasemmalle käännökset OK. Liikkeessä vasemmalle käännökset puolestaan ovat HUONOJA. Niihin pitää alkaa panostaa, D ei jostain syystä käytä peffaansa liikkeessä tapahtuvissa vasenkäännöksissä lainkaan. Hinkkasin niitä muutaman kerran ja D alkoi jo hermostua  ja haukkua…jep jep. Mulla on kohta kaksi haukkuvaa aussia…

Istumisia liikkeestä noin kymmenen kertaa, meni ihan jees. Hitaita kylläkin, mutta oikeat liikkeet joka kerta. koetin jopa maagista kosketuskättä, mutta ei tunnu toimivan Demillä. Demillä ei varmaankaan kerkiä viesti aivoihin asti tarpeeksi nopeasti.

Maahanmenoja liikkeestä, oli Demiksi ihan hyiä. kerran selkeästi vinoon, oma apu ehkä hämäsi liikaa.

Luoksetuloa suoran sivulle aika paljon. Kaksi metriä on maaginen raja, jonka jälkeen D tulee eteen istumaan ja nyt oikein kunnolla VINOON: Voi olla tyhmä kokeilu noin pitkä päälle. Mutta en luovuta vielä.

JÄLKI

Hieman yli tunnin vanha, maastona nuorta metsää, lehtometsää, kuusikkoa ja pieni pätkä pakettipeltoa. 7 keppiä. Kaksi ojanylitystä, yksi tienylitys. Jana noin viisi metriä.

Jep, olipahan jälki. Tottista tehdessäni mietin vielä, että olenkohan tyhmä kun opetan luoksetuloa suoraan sivulle è en pääse enää PK-kisoihin D:n kanssa. Jäljen jälkeen ei ollut enää tuollaisia murheita. Demi on ajanut koko kesän tosi hienoja jälkiä, tarkasti ja nostaen aina kaikki kepit (kaksi kertaa 5 keppiä). Nyt oli jokin kummalinen fiba.

Jana suht OK, eteni hyvin nenä alhaalla ja lähti oikean suuntaan ihan jees varmuudella. Sitten paahdettiinkin kolmen kepin yli niin, että pamahti. Luulen, että emme aina olleet edes jäljen päällä vaan jossain ihan muualla…Vasta peltopätkälle tullessa D nosti ekan kepin, tosi innoissaan sen löytymisestä…oli sen oloinen, että vihdoin löytyi eli en usko keppimotivaation olevan pielessä, mutta joku oli pielessä se on varma. Seuraavat kepit sitten nousivat ihan OK, mutta D pyöri useamman kerran ihan omiaan ja teki pari oikein pahaa hukkaa. Onneksi löysi molemmilla kerroilla itse takaisin jäljelle. Kulmat kamalia, laajat kaarrokset ja epävarmuutta siitä mihin mennään. Ojan ylitykset ihan OK. Samoin tienylitys. Yhdessä kohdassa jälki meni aika läheltä Ronin jälkeä ja tuuli tuli Ronin jäljeltä päin ja se selkeästi häiritsi Demiä.

Lopputulma oli kamalan kamalan kamala jälki ja vain neljä keppiä…

ONNI

Seurasi hieman ja ihan Onnimaisesti.

Liikkeestä maahanmenot sujuivat tänään hyvin, alustana mukava ruohikko, eli onkohan Onni hienohelma ja ei voi mennä maahan märälle asfaltille, jossa ollaan edelliset kerrat reenattu???

Seisomisetkin ihan hyviä. Tarjosi kaksi kertaa istumista ja sen jälkeen hyvä määrä toistoja oikein.

Lopuksi seisominen ja maahanmeno liikkeinä peräkkäkkäin hienosti oikein :-)

JÄLKI

Noin 120 metriä, noin tunnin vanha, pellolle (osa sammaloitunutta), makupaloja satunnaisesti siellä täällä. Kaksi 90 kulmaa.

Hienoa työtä!!! Onni teki tarkasti ja innokkaasti hommia ja molemmat kulmat oli tosi hienoja. Toisessa kulmassa ei ollut makkaroita lainkaan, se meni paremmin kuin kulma, jossa oli vahvistuksena makkarat…