RONI<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Jälki oli tänään pelkkää janaharjoittelua. Tein janajäljen, jossa oli lähetyspaikat (6kpl) ja keppi noin 5 – 15:sta metrin päässä jäljellä. Janan pituus vaihteli noin 5 - 15:sta metrin välillä. Metsäpohja oli havumetsää ja ilma kostea, noin 5 astetta lämmintä. Jälki oli hieman yli tunnin vanha. Lähetyslinjana tie.

Ensimmäinen lähetys: Roni lähti hieman epävarmasti ja nokka aika ylhäällä. Päätyi kuitenkin suht suorassa linjassa jäljen päälle, jossa sitten pyöriskeli vähän aikaa, kävi takajäljellä ja vihdoin otti oikean suunnan ja toi kepin. Palkkasin keppileikillä ja lopuksi lihapullalla. Jana noin <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />5 metriä.

Seuraava lähetys: Nokka paremmin maassa ja kauniisti suoraan jäljelle saakka, noin 7 metrin matka. Otti kauniisti oikean suunnan jäljellä ja eteni hyvin kepille, jonka toi vauhdilla minulle. Palkkana taas leikkiä ja lihapulla.

Kolmas lähetys: Eteni janalla hyvin jäljelle saakka, joilloin Jussi ajoi pihaan ja keskittyminen hajosi totaalisesti, koira haukkui ja seurasi autoa, pysyi kuitenkin paikallaan ja katsoi minua, että mitähän nyt pitäisi tehdä. Annoin jälki-käskyn ja R yritti saada ideasta kiinni. Herpaantui kuitenkin vielä uudestaan ja tuijotteli pihaan Jussin perään. Seuraavalla jälki-käskyllä koira alkoi edetä ja painoi kepin yli, meinasin himmata vauhtia, mutta päätin antaa sen edetä seuraavalle kepille. Se nousikin hyvin ja pääsimme takaisin rytmiin.

Neljäs lähetys siis jäi välistä, koska nostimme kolmannella lähetyksellä 4. kepin.

Viitos lähetys, jana noin 10 metriä. Eteni hyvin janalla ja lähti hyvin oikeaan suuntaan jäljellä. Nosti kepin hyvin.

Kuutoslähetys: Jana noin 15 metriä. Lähti ekalla kerralla hieman vinoon ja otin uuden lähetyksen. Nyt ihan jees suoraan ja otti jäljen, mutta tosi korkealla nokalla. Tällä pätkällä oli yksi 90 kulma ennen keppiä ja se meinasi tuottaa ongelmia. R pyöri pari kertaa kulman ympäri ja lähti etenemään TOSI korkealla nokalla jälkeä pitkin. Toi kuitenkin viimeisen kepin ihan hyvin.

Intoa työskentelyyn ihan hyvin. Leikkipalkka on hyvä keppimotivaation nostaja, mutta en tiedä onko se pitemmän päälle kuitenkaan viisasta. Taidan palata pääosin lihapulla palkkaan, ettei tarvitse jäljellä riehuttaa koiraa ja sitten käskyttää sitä luopumaan kepistä. Ajattelin, että voisin ottaa 6. kepillä isot leikit ja antaa koiran kantaa kepin autolle saakka. Kisassa voin vaihtaa 6. kepin johonkin vanhaan keppiin tms.

DEMI

Jälki oli tänään pelkkää janaharjoittelua. Tein janajäljen, jossa oli lähetyspaikat (4kpl) ja keppi noin 5 – 25:den metrin päässä jäljellä. Janan pituus vaihteli noin 5 - 15:sta metrin välillä. Metsäpohja oli havumetsää ja ilma kostea, noin 5 astetta lämmintä. Jälki oli hieman yli tunnin vanha. Lähetyslinjana tie.

Demillä oli vain neljä janaa.

Ensimmäisellä lähetyksellä Demi eteni hyvin jäljelle ja merkkasi sen kauniisti ja lähti päättävaisesti takajäljelle niin kuin yleensäkin… nneksi ennakoin tämän ja takajäljelle etenemisen sai hyvin estettyä janan vieressä olevan puunrungon avulla. Kun D ei päässyt väärään suuntaan se kääntyi oikeaan suuntaan ja jatkoi hienosti kepille. Kepiltä palkkana leikkimistä ja lihapullia.

Toinen lähetys: D painoi kepin ohi ja annoin sen edetä kolmannelle kepille, en jaksanut alkaa tahkota…kolmannen toi hyvin ja sillä leikittiin taas.

Neljäs lähetys: Hyvin janalle ja oikeaan suuntaan mutta taas kepin ohi! Odottelin janan päässä ja laitoin koiran uudestaan jäljelle ja toihan se viimein sen kepinkin…taas leikittiin. D näytti nauttivan leikkimisestä ja töpö vispasi kovasti. Jatkan toistaiseksi tuota kepeillä leikkimistä, jos sillä saisi hommaa eteenpäin. Onneksi ei ole paineita saada hommaa oikeasti kuntoon…tuli vain mieleen, että mitähän tuo keppileikki ja pureskelu saa aikaan meidän tunnarille (jota ei vieläkään ole aloitetettu rakentamaan…..)

RONI AGILITY

Kyllähän minä olen sitten jotakin aivan kamalaa ohjaajana…miten voi ihmiseltä hävitä kaikki järkevä toiminta kun pitää hallita itseään, esteitä ja koiraa samaan aikaan…siinä on vasta kolme liikkuvaa osaa.

Alkuun otin hyppyharjoituksia, pelkkää suoraa hyppyä noin viiden metrin hyppyvälillä, neljä hyppyä peräkkäin. Otin niitä eteen lähettämällä ja kutsumalla. Kerran koetin juosta mukana ja siitä nyt ei tullut yhtään mitään. Rimoja lenteli ihan kiitettävästi.

Rataharjoituksissa olin sitten ihan oma itseni eli kaaos kahdella jalalla. 1. rata oli kepit, hyppy, hyppy, putki, putki, hyppy, hyppy, puomi. Seppo koetti saada mua liikkumaan edes jotenkin järkevästi ja taisin kerran jopa melkein onnistuakin. Suurin osa ajasta oli kaaosta.

Toinen rata oli A, hyppy, putki, hyppy, putki, hyppy, hyppy, putki, hyppy ja keinu. Ja aivan mahtavaa menoa…jep jep.

Toisella hyppyrata kierroksella, Seppo opasti laittamaan hyppyjä eri korkeuksille, Nyt R ehkä jo vähän tsuumasi mistä se hyppää. Edelleen rimat lensivät.

Kolmas hyppyharjoitus oli perusvalssireeniä, jota näköjään kaivataan ja PALJON!!!

Rupean piirtämään radat ja ongelmat paperille reenien jälkeen.

Hyvää tänään: Roni pujotteli suht hyvin, vain yksi virhe ja kepit mentiin viidesti. Kontakteilla R hoksasi two on two off – temppua mun mielestä aika hyvin!

Agilityn lomassa lämmittelin toko / tottisliikkeillä ja tempuilla, hyvä keskittyminen vaikka muut tekivät rataa.