<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

RONI

 

Jälki

Hieman yli tunnin vanha, maastona nuorta metsää, lehtometsää, kuusikkoa ja pieni pätkä pakettipeltoa. 7 keppiä. Kolme ojanylitystä, yksi tienylitys. Jana noin 7 metriä. Ilma kostea ja noin 4 astetta lämmintä. Kohtalainen tuuli.

 

Hyvällä innolla töihin. Keskittyi hyvin janan alussa ja eteni kauniisti nokka maassa jälkeen saakka. tarkasti takajäljen, mutta ei edennyt kahta metriä pidemmälle. Sen jälkeen katsoi minua, josko olisin antanut ohjeita…jatkoi kuitenkin itse työtä ja lähti hyvin jäljelle.

 

Eka keppi nousi hienosti, riehaannuin itse ja palkkasin R:n keppileikillä. R haukahti kerran, josta komensin sitä tiukasti. Tajusin kuitenkin rauhoittaa sen leikin jälkeen syöttämällä makkaraa.

 

Roni nosti kaikki kepit lukuun ottamatta keppiä, jonka olin jättänyt ikään kuin kiven päälle, koira ei kulkenut kepin päältä vaan jonkin verran sen ohi tuulen väärältä puolelta. Palkkasin kepeiltä sekä makkaralla, että pienellä keppileikillä + viimeisellä pallolla. keppi motivaatio on hyvä.

 

Kulmat: ekassa 90 asteen kulmassa aika laajat kaarrokset, mutta ratkaisi tilanteen itsenäisesti ja nopeasti. Seuraava 90 kulma erinomainen. Kolmas kulma hieman epävarma, mutta ihan jees.

Ojan ylitykset ilman mitään hämminkejä, ei edes huomannut vesiojia…tienylityskin oli hyvä. Lähellä kulkeva Demin jälki häiritsi loppupään työskentelyä, joka parani ennalleen kun D:n jälki loittoni Ronin jäljestä.

 

Hyvä into, hieman liikaa vauhtia, hyvin jäljen päällä. Maastomuutokset eivät tuntuneet haittaavan työskentelyä tänään.

 

Iltaruualla: maahanmeno sivulla, istumaan nousu, seuraamisen aloitus, josta liikkeestä istuminen kolme kertaa. Pieni pätkä peruuttamista. Tarjosi ekalle istumiselle maahanmenoa….olen ollut liian kaavamainen ja iltaruoka on tullut yleensä maahanmenosta, oppiipahan kuuntelemaan käskyä, eikä ennakoimaan ;-)

 

 

DEMI

 

Jälki

Hieman yli tunnin vanha, maastona nuorta metsää, lehtometsää, kuusikkoa ja pieni pätkä pakettipeltoa. 6 keppiä. Neljä ojanylitystä, yksi tienylitys. Jana noin kymmenen metriä. Ilma kostea ja noin 4 astetta lämmintä. Kohtalainen tuuli.

 

Jana oli asiallinen ja Demi lähti hienosti oikealle jäljelle. Eka keppi nousi hyvin, palkkasin keppileikillä ja makkaralla (koetan nyt nostaa keppimotivaatiota, koska D meni eilen ja TÄNÄÄN keppien yli).

Tämän jälkeen D lähti ihan OK jäljelle ja merkkasi seuraavaksi minun ”kosketuskäteni”, joka oli tippunut taskusta jälkeä tehdessä…onneksi löytyi. Palkkasin koiran ja jatkoimme eteenpäin. Tämän jälkeen Demi kulki kahden kepin yli, toinen metsässä ja toinen pellolla. Koira meni kyllä jäljen päällä mutta ei huomioinut keppejä. Demi nosti vielä yhden kepin ja 6. kepin.

 

Kulmat, ojan ylitykset ja muut ihan OK. Pieniä vaikeuksia kun jälki siirtyi pellolta takaisin metsään vanhan risuaidan yli, mutta siitäkin päästiin eteenpäin koiran omalla toiminnalla.

 

Keppi ongelma on nyt aikamoinen. Luulen, että Demillä on liian kiire päästä jälkeä eteenpäin ja saada viimeisen kepin pallopalkka. Jätän nyt pallon hetkeksi pois kokonaan ja palkkaan joka kepillä koiran pienellä keppisaaliilla + makkaralla. Katsotaan lähteekö pelittämään.

 

Iltaruualla: Sivuaskeleita oikealle, menivät tosi hyvin! Demi tuli kauniisti oikeaan asentoon sivulle (hieman eteen, mutta suoraan). Muutama askel peruutusta.

 

 

ONNI

 

Jälki

Noin 120 metriä, noin tunnin vanha, pellolle (osa sammaloitunutta), makupaloja satunnaisesti siellä täällä. Kaksi 90 kulmaa.

 

Periaatteessa sama jälki kuin viimeksi. Osa tästä jäljestä meni liian lähellä vanhaan jälkeä ja häiritsi koiran työskentelyä (lihapulla kas vain haisee vielä kahden päivän päästä koiran nokkaan…tyhmä hansu).

 

Onni lähti hyvin töihin ja teki tarkkaa työtä. Ongelmia tuli kun jouduimme liian lähelle edellistä jälkeä, O haahuili ja tavoitteli vanhan jäljen päälle. Kulmat menivät hienosti, tein ne tänään siten, että laitoin makkaraa 4 – 5 askeleelle ennen kulmaa ja vasta 7 – 8 askeleen päähän kulmasta. Ekassa kulmassa O tarkasteli eteen ja oikealle ennen kuin jatkoi vasempaan ja jäljelle, koko ajan nenä kävi niin vimmatusti!!! Hyvä suoritus. Toinen kulma meni ilman tarkistuksia. Onnilla on hauska jäljestää, kun koiran jäljestystä voi paitsi katsella, niin myös kuunnella ;-)

 

Iltaruualla Onni tuli sivulle ja meni maahan…