Iltapäivällä tein VIHDOIN sen pitkään suunnittelemani janaharjoituksen. Sain Pipalta vielä kullanarvoisia vinkkejä janaharjoitukseen. Olen tähän asti suorittanut harjoitteet yhdellä kerralla aina samaan suuntaan. Pipalta sain vinkin, että janalinjan voi myös ylittää…DAAH! No tämä vinkki taas toimi (eikä yllättänyt yhtään…) Ohessa on kuva, joka koettaa selvittää sitä mitä tehtiin.

341333.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

RONI

Eka lähetyksellä R eteni noin kolme metriä ja sen jälkeen alkoi kaartaa vasemmalle. Kiristin liinan ja kutsuin koiran luokse. Uusi lähetys ja tällä kertaa R eteni tarvittavat kuusi metriä jäljelle saakka ja nosti hyvin ensimmäisen kepin.  Toisella lähetyksellä R eteni paremmin, mutta alkoi taas kaartaa ennen jälkeä väärään suuntaan. Kiristin liinaa ja kutsuin koiran pois. Mietin hieman ja pyysin muutin hieman käskyä. Käskin koiran ETEEN + JÄLKI, jolloin sain Ronin etenemään huomattavasti paremmin haluttuun suuntaan ja taas keppi nousi ilman ongelmia. (Tällä kertaa muistin myös vaihtaa kepin makkaraan pienen leikin jälkeen…). Kolmas lähetys oli lähellä täydellistä!!! Noin <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />15 metrin jana ja R eteni täydellisesti jäljelle saakka ja otti jäljen ylös ja toi kepin!!! Tässä vaiheessa olin taivaassa :-) Neöjäs lähetys olikin sitten taas vaikeampi, mutta kahden uudelleen lähetyksen jälkeen pääsimme taas asiaan ja keppi nousi ilman ongelmia. Viides ja viimeinen lähetys meni erinomaisesti, R tosin jäljesti noin metrin ohi kepin (noin metrin jäljen vieressä) kunne sai hajun ja palasi takaisin kepille ja toi sen minulle oikein mainiosti!!! Hyvä janaharjoitus ja uskoisin Ronin oivaltaneen jotakin, ainakin sen, että jälki löytyy jostakin edestäpäin…Keppimotivaatio oli hyvä.

DEMI

Demin ensimmäinen lähetys oli erinomainen!!! Nätisti suoraan koko janan ja oikeaan suuntaan jäljellä!!! Seuraava olikin sitten vaikeampi ja jouduin lähettämään Demin kaksi kertaa ja korjaamaan takajäljen, ennen kuin pääsimme asiaan. Myös kolmannella lähetyksellä oli hieman vaikeuksia irtaantua tarpeeksi kauas. Neljäs ja viimeinen lähetys oli taas erinomainen ja jokaisella lähetyksellä keppien ilmaisu oli täydellinen!!! Palkkasin joka kepiltä Demin leikillä ja juustolla :-)

TOKO / TOTTIS

Kentällä Ninni, Penni, Spiidi ja Nemo + Kaakon Käyttökoirat

RONI

Aloitti seuraamisella. Pieniä keskittymisvaikeuksia alussa (taas porukkaa kentällä). Ei kuitenkaan paha. Täyskäännös suht OK, kaavio muuten ihan jees (pari kertaa pieni kontaktin tippuminen). Hlöryhmää jauhoin jonkin verran, kun oli vieraita käytössä. Meni ihan OK.

Liikkeestä istuminen: 1. suoritus ihan jees (viimeiset 5cm taas hidas), 2. kerralla jäi seisomaan!!! 3. istui onneksi uudestaan.

Liikkeestä maahanmenot juoksusta ja kävelystä ihan OK, ei mitään maata mullistavaa kuitenkaan.

Juoksusta seisominen ihan OK, otin kerran loppuun asti eli käännökseen saakka enne palkaa ja hyvin pysyi paikallaan.

Tasamaanouto muuten ihan OK, noin 5 astetta vino luovutus

Hyppynouto ihan OK, R korjasi taas hyvin vinon kapulan heiton takaisin hypylle ja kolautti kapulan pahasti hyppyestettä päin takaisin tullessa, pitäisi käydä varmaan tekemässä palauttava reeni huomenna

Vinoestenoudossa heitin ekan kerran selkeästi estee viereen vinoon. Tiesin, että R ei tuo takaisin päin esteen yli, MUTTA koira ei kiivennyt edes menosuuntaan vaan koetti oikaista kapulalle suoraan esteen ohi. Kielsin EI:llä ja otin uudestaa. Nyt R meni hyvin esteen yli, mutta ei "löytänyt" kapulaa toiselta puolelta…jatkoi kuitenkin hakemista ja toi kapulan lopulta esteen yli…luovutus ok. Pitää reenata noita estenoutoja, jos meinaa, että ne kesällä toimii…kiva nyt liukkaalla niitä hioa.

DEMI

Pientä seuraamista taas alkuun. Vasemmalle käännöksiä paikalla ja liikkeestä. Muutamia tosi hienoja liikkeestä käännöksiä!!! Hitaat ja juoksut OK, ihan jees seuraaminen vaikka paikalla taas vierasta häiriötä. Peruutuskin ihan OK!!!

Luoksetulo sivulle. Jätin koiran maahan ja matkaa oli noin 5 metriä, tuli suoraan sivulle ilman mietintöjä!!!

Luoksetulon pysäytyksen maahan. Palkka taakse ja D pysähtyi suht hyvin!!!

Luoksetulon pysäytykset seisomaan, palkka takana ja pysähdykset olivat oikein hyviä!

Muutamia liikkeestä maahanmenoja ja Demiksi oikein napakasti!

DEMI OLI HYVÄ!!!

ONNI

Kävi noutamassa pari palloa :-)