Lahdessa Tanjan, Miran, Päivin, Miran + Kimmon ja Tiian ja Janin kanssa.

DD Seuraa, nättiä :-) Kuva: Jani Klemi

377428.jpg<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

HAKU

Rata noin 100m pitkä. Metsä havumetsää, korkeuseroja ja kalliota jonkin verran, keskilinjana polku. Tuuli hyvin heikko, lämmintä nollan paikkeilla.  Lunta noin kolmekymmentä senttiä.

RONI

377240.jpg

<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />

Ensimmäinen tyhjä: 1. lähetys kauniisti suoraan ja matka tyssäsi noin 30m päässä olevaan kallioreunaa, R ei edennyt tarpeeksi kauas. Lähetin toisen kerran samasta kohtaa, samaan suuntaan ja sama juttu. Kolmannella kerralla koetin kierrättää koiran sivurajalle saakka lähettämällä sen hieman vinoon etureunan yli. R eteni nyt paremmin, mutta aika pitkälle alueen ulkopuolelle. Vieläkin pisto oli liian lyhyt. En viitsinyt jauhaa enempää.

Toinen lähetys: Kauniisti suoraan umpparille, jossa ihan kohtuullinen ilmaisu. Roni oli kerran pamauttanut vaneripiiloa tassullaan ilmaisun aikana, mutta ei muuten ollut pyrkinyt piiloon tms. Palkkana pallon heittoa muutaman kerran. Koira sai nosti ukon itse.  

3. Lähetys. Nätti suora pisto ja ilmaisu huomattavasti parempi kuin ekalla piilolla. Palkkana pallo ja pikku riehuminen.  Taas koira nosti ukon itse ylös, eli maalimies tuli piilosta ennen kuin olin piilolla.

4. lähetys hyvä suora pisto ja sitkeä etsiminen, ei tarjonnut itseään takaisin ennen aikojaan kuten ekalla pistolla. Ilmaisun aloitus oli LOISTAVA, haukku kuuluvaa ja vaativaa, katkeamatonta. Juostessani piilolle, törmäsin kallion kielekkeeseen ja jouduin pysähtymään kuin seinään. Piilo oli suoraan allani ja Roni ilmeisesti jäi kuuntelemaan, mitä teen sillä haukku katkesi hetkeksi. Aloitti kyllä uudestaan ja jatkoi ihan jees. Hakkua siihen saakka kun sanoin maalimiehelle. Tällä piilolla palkkana lentäviä lihapullia ja koira oli selkeästi pettynyt, odotti palloa ja ruoka oli huono palkka. 

5. ja viimeinen lähetys lähti selkeästi vinoon (noin 30 astetta), mutta koira lähti sen näköisenä, että sillä oli jo haju, en viitsinyt kutsua pois. Hyvä ilmaisun aloitus, josta palkka saman tien (15 – 20 haukua) Palkkana patukkariehumista.

Hyvä reeni ja Roni oli innoissaan. Jonkin verran turhaa haukkumista keskilinjalla, mutta muuten ihan K, hallintaosuudet ihan asiallisia. Jatkossa aion ruveta käyttämään taas enemmän pallo / patukkapalkkaa, ruoka ei motivoi tarpeeksi ja ilmaisut kärsivät / ovat löysiä lihapullille.

ESINERUUTU

Esineruutu tehtiin hakualueen viereen ja se oli poikkeuksellisesti kapenevan kolmion muotoinen ja noin <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />60 metriä syvä. Alueelle tuli valitettavasti muutamia kuumia paikkoja, sillä esineet eivät olleet kaikilla koirilla samoilla paikoilla.

DEMI

Haki kolme esinettä, hieman haahuilua ja muutamia esineen yli juoksemisia. Ei kovin hyvä suoritus, kolme esinettä kuitenkin nousi ylös ja Demillä oli ihan hyvä motivaatio töihin.

RONI

Teki elämänsä surkeimman esineruudun!!! Koira käveli ruudussa ja näytti siltä, että pas…t minä täältä viitsisi mitään hakea. Nostatin kuitenkin kolme esinettä. Koira kävi jopa paskalla kesken kaiken ja sitä Roni ei ole koskaan esineruudussa tehnyt L Kummallista, kun esineet on viime aikoina menneet tosi hyvin ja sähäkästi. Tiedä noita.

 

TOKO / TOTTIS

DEMI

Seurasi alkuun. Melko hyvällä paikalla, hieman edessä, hyvällä motivaatiolla. Oikealle käännökset ok, täyskäännökset hituisen löysiä, paikalla vaskäännökset OK, liikkeestä, hapuilua ja vain yksi täydellinen käännös. Henkilöryhmä meni asiallisesti.

Liikkeestä jättävät maahanmeno, seisominen ja istuminen. Kaikki oikeat asennot ja hyvin Demimäisesti eli hitaasti ja löysästi.

Luoksetulon maahanmenoa, palkka takana. Valui maahanmenoissa aika lailla eteenpäin.

Ruutu. Ekalla D ei tajunnut, että palkka oli ruudussa valmiina, mutta meni laukalla ruutuun!!! Seuraavat ruutuun lähetykset olivat huomattavasti nopeampia ja näin ollen jo melkein asiallisia.

Kaukoja. Pariin otteeseen vaikeuksia nousta maasta seisomaan ja jonkin verran sivuttaisliikettä. Muuten suht jes.

Tunnarin nostoja. Meni aika hyvin. Vain kerran suu kävi naksnaks kun Tanja vei kapulan käskystäni noin kahden metrin päähän è matka oli siis liian pitkä. Muut nostot hyviä ja rauhallisia.

 

RONI

OLI TÄNÄÄN HILJAA…ilmeisesti alla olevat suoritukset veivät jo hieman veroa

Seurasi hieman alkuun, juoksussa hyppii, muuten ihan OK. otin suhteellisen pitkää pätkää.

Ohjattu nouto. Merkille pari kertaa aika hitaasti, mutta muuten OK, kerran himmasi merkin eteen, siten, että kutsuin pois ja laitoin uudestaan. Kapuloille vähän huolimattomasti, melkein törmäten. Palautukset hitaasti, kerran viimeiset metrit jopa ravilla, vaikka hoputin.

Liikkeestä maahanmeno ja seisominen. Seisomisessa käveli pari kertaa perään muutamia askeleita. Maahanmenot normaaleja.

Eteenmenon maahanmenoja eli kaukana maahan. Osa jäi taas melkein vajaiksi, mutta joka kerta 1. käsky meni perille.