Olemme reenanneet kohtuullisen ahkerasti, mutta tämä kirjoittaminen on jäänyt kun masennuin harjoitusten samankaltaisuudesta ja siitä, että emme näyttäneet menevän eteenpäin. Omituista, koska alkuun homma tuntui toimivan ihan ok.

Taidan jatkossa koettaa laittaa ylös lähinnä vastaan tulevat ongelmat ja niihin mahdollisesti löytyneet ratkaisut, mieluummin kuin joka ikisen harjoituksen. Katsotaan kuinka masentavaa siitä tulee ;-)

Maraton juokseminenkin on ollut tauolla kamalan ja sitkeän flunssan vuoksi. Viime viikolla palasimme ruotuun ja ensimmäinen oikeasti pitkä lenkkikin on jo takana, Onnin mielestä <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />7,5 km on aivan riittävästi ja sen jälkeen voisi jo jäädä autolle lepäilemään ;-) Hienosti pikku mieskin kuitenkin kipitteli 16km, aussit eivät edes huomanneet käyneensä lenkillä. Koirat ovat hyvässä kunnossa.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

TOTTIS / TOKO

RONI

Ongelmia jättävien liikkeiden hitaudessa, istuminen on edelleen hidas. Maahanmenoissakin on huomattavaa toivomisen varaa. Seisominen menee yleensä hyvin. Olen koettanut saada maahanmenoa nopeammaksi runsailla alas vienneillä ja muuttamalla käskyä siten, että koira saa pienen vihjeen / virityksen ennen kuin tulee lupa suorittaa eli mmmMA. Tuntuu toimivan kohtuullisesti, Roni näyttää patoavan itseään hyvin ennen MA-käskyä ja tekee paremmin kuin aikaisemmin, jolloin käsky on saattanut olla liian nopea ja jättää koiran epävarmaksi…en tiedä. Katsotaan jatkuuko kehitys.

Paikallaoloa on reenattu iltaisin ruokakupille ampumalla, kentällä muiden harjoitellessa ja kerran on ammuttu kentällä siten, että kuppi oli Ronin edessä. Piippausta lukuun ottamatta ei ongelmia.

Seuraamisessa edelleen edistämistä ja juoksussa pomppimista. Täyskäännökset välillä kohtuullisia. Jatkan tk-harjoituksia ja annan koiran edistää ;-)

Eteenmenoja muutamia, menneet OK lelumuistikuvalla. Maahanmenoja erikseen, menneet kohtuullisesti, muutamia kertoja kyynärpäät ovat jääneet ekalla käskyllä hieman ilmaan.

Noudot: Hyppynoutoja otettu kerran ja niissä hieman talven jälkeistä ruostetta. R kiersi A:n takaisin hypyn kautta…2kg kapulalla hitaitta palautuksissa, kerran Roni palautti joka ravilla!!! RTäytyy paneutua palkkaukseen noutojen jälkeen.

DEMI

Tunnarissa on edetty nostamisesta kapulan etsimiseen, joka sujuu HYVIN. Demille on otettu ”OMAN” etsimistä noin 15 – 20 kapulan kasasta ja tyttö käyttää nenäänsä jo aika luotettavasti. Pureminen on edelleen ongelma, Demi korjaa otetta vähintään kahdesti palautusmatkan aikana, jos matkaa on yli kaksi metriä. Vierestä nostaa kapulan kauniisti. Pitäisi ehkä lyhentää palautusmatkoja, että saisi onnistumisia. Olemme ottaneet tätä myös liikkeenohjaajan kanssa ja pari kertaa olen jopa ottanut aloituksen käännökset mukaan. Ihan ok edistymistä.

Kaukot, jauhetaan edelleen koiran edessä käskyjä ja tällä hetkellä ongelmana sivuaskeleet + eteneminen. Seraavan koiran opetan siten, että etujalat pysyvät paikalllaan!!! Ällöttää tällainen jauhaminen ja oma sluibaaminen opettamisessa, jos olisi vaivautunut opettamaan asian kunnolla, ei tarvitsisi vikistä etenemisesä yms…

Luoksetulon pysäytykset parantuneet huomattavasti, palkkaa takana ja toistoja eri matkoilta.

Ruutua otettu jonkin verran ja välillä vauhtia on kohtuullisesti ja sitten ei taas yhtään, omaituinen nainen. Hakee kuitenkin paikkaa ruudun keskelle ihan ok. Palkka ruudussa ja kosketusalustalta vaihdellen.

Metallinouto OK, jää hituisen kauas luovutuksessa.

Seuraamisen paikka parantunut huomattavasti!!! Ja into töihin hyvä, askeleet sivulle ihan OK vaiheessa.

Paikalla istumista tehty ilman ongelmia useita kertoja. Minä näkyvissä koko ajan ja aika suhteellisen lyhyt mutta kuitenkin.

ONNI

Ottanut muutaman kerran terapia tokoa ja haukkuu edelleen pääpunaisena. Hauskaa sillä kuitenkin on. Virheet vähentyneet seuraamisen KAMALAA edistämistä lukuun ottamatta…

HAKU

Ronilla otettu ilmaisun parantamiseksi hetsiä ja haukutusta. Ehkä hituisen parantumista, pitää vielä saada Jussi agitoitua haukutusohjelmaan mukaan. Olen jättänyt välipalkoilta ruuan pois ja koira saa joka ukolta patukan tai pallon ja kunnon riehumisen. Tätä tehty noin viiden harjoituksen verran, lähes ilman etsimistä.

Työskentely oli kevään ekassa varsinaisessa reenissä katastrofi, olin jo taas valmis lyömään hanskat tiskiin…lyhyitä pistoja, into poissa jne.

Tämän päivän reeni antoi taas toivoa tulevasta :-) Hyviä, lähes 80 metrin pistoja, hyviä tyhjiä ja valtava into hommiin! Ihanat reenit ja ilmaisukin oli aika kohdillaan.

ESINEET

Roni hyviä reenejä ja nopeita suorituksia. Ei oikeastaan ongelmia

Demi sama juttu.

TARKKUUSETSINTÄ

Ronille otettu tarkkuutta. Aloitin kotona nostattamalla matolta pikku tavaroita, no problemos. Tavaroina kolikot, pienet nauhan palat, ruuvit, mutterit, muovisia pistorasian suojia, leluja, avainrenkaita, avaimen periä jne. Tavaroilla eli väliä, kaikki tulee nätisti käteen. Lähetän koiran makuuasennosta ja olen itse kyykyssä koiran vieressä, käskynä ETSI.

Seuraava askel oli kentällä tavaroiden nostamista. Sen jälkeen mentiin ruohikolle ja sitten vasta metsään. Olen alusta asti tehnyt noin 1,5 metriä x 1,5 metriä ruudun ja laitan samalla kertaa useamman esineen ruutuun, jotta voin ilman taukoja harjoitella suorituskaavaa. Ongelmia on ollut alueella pysymisessä, josta olen korjannut koiraa ilmoittamalla sille virheestä OHO ja tule pois + kehumalla alueelle palaamisesta. R etsii pääsääntöisesti hyvin ja nostaa hienosti kaikki löytämänsä esineet. Ongelmia on ollut etsimisen intensiteetissä, jää välillä katsomaan, että jaksaisikohan sitä. Yleensä tekee kuitenkin hyvällä innolla ja haluaisi jatkaajatkaajatkaa :-) Hauskaa hommaa.

PUDOTETUN ESINEEN NOUTAMINEN

Ronille olen tallannut noutopolun vähintään kahteen kertaan edestakaisin ennen kuin olen ottanut koiran polulle. Käytin viimeisiä hankia pelloilla siihen, että näin itsekin missä ”jälkiura” kulkee. Olen tallannut 100 – 200 metriä pitkiä matkoja, joille on otettu useampia suorituksia samalla kertaa. Alkuun meillä oli ongelmia uralla pysymisessä ja on varmasti edelleen. Puutuin uralta poistumiseen OHO ja tule pois, jos koira oli liian kaukana. R reagoi hyvin esineisiin ja palauttaa vauhdilla. Hauskaa puuhaan tämäkin, katsotaan mitä tulee.

JÄLKI

On vasta suunnitelu vaiheessa, jospa huomenna pääsisi tosi toimiin! Demillekin nenähommia…

AGILITY

Sain kullanarvoisen vinkin olla huitomatta käsillä ja rimat pysyivät YLHÄÄLLÄ HUOMATTAVASTI PAREMMIN kuin koskaan aikaisemmin!!! Tunne oli aika mahtava ja ohjaaminen meni muutenkin huomattavasti rauhallisemmin…en vielä kuitenkaan uskalla oikeasti toivoa mitään suuria…mutta mutta :-)