2.4.2008 Päivityksiä ja muistioita menneestä (Kuvat Ninni Koso, KIITOS!!!)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

VIKSU

1431149.jpg

 

TOKO / TOTTIS

 

  1. Maahanmenot ovat tällä hetkellä aika hyvällä mallilla. Suurin osa liikkeistä (85%) tapahtuu nopeasti käskyn jälkeen ja neiti tipahtaa maahan. Huonot suoritukset menevät aavistuksen hitaasti tai ovat virheliikkeitä, eli ei vielä todellakaan 100varmaa kuitenkaan. Maahanmenoa on harjoiteltu myös kauempana ja luoksetulon yhteydessä eli kohti juostessa sekä liikkeestä. Kaukana maahan-käsky toimii myös melko hyvin ja mikäli palkkana on lelupalkka voisi sen sanoa toimivan parin toiston jälkeen jo mainiosti.

 

  1. Seisomiset liikkeestä ovat edistyneet siten, että neiti pysähtyy TOP-käskystä ja kestää parin askeleen siirtymän + palkan odotuksen hyvin. Luoksetulon seisominen (pysähtyminen) on tällä hetkellä lupaavalla mallilla ja nopea, tätä on harjoiteltu vasta muutamia kertoja.

 1431148.jpg

 

  1. Istuminen on vaiheessa ja kovastikin, käsky on opittu, mutta suoritus on hidas ja epävarma. Pitäisi alkaa panostaa tähän muuten minulla on kohta koira joka ei istu koskaan kunnolla.

 

  1. Paikallaoloa on harjoiteltu melko vähän ja lyhyitä aikoja, mutta siinä ei näyttäisi olevan mitään katastrofin aineksia ainakaan vielä. V on rauhassa ja keskittynyt kun se jätetään ja kestää jo hyvin viereen palaamisen, alkuun oli ongelma pysyä paikallaan kun läski-ohjaaja hiipi ihan kylkeen kiinni…ja paikalla istuminen on unohtunut kokonaan!!! Pitää muistaa nyt heti ottaa se ohjelmistoon!

 

 

  1. Seuraaminen on edistynyt siten, että matka voi olla hyvin jo 10 – 20 askelta, kontakti pysyy, paikkakin suht hyvin. Pikkuisen minun mahankasvun myötä asento rupesi aukeamaan è seuraamisen pitkissä pätkissä on ollut taukoa nyt jonkin aikaa. Sivulletuloja ja käännöksiä on jatkettu edelleen ja peffa toimii tällä hetkellä hyvin, välillä liiankin hyvin ja pitää alkaa olla tarkkana, ettei asento käänny liian taakse. Peruutus sujuu parin askeleen verran hyvin, samoin oikealle askeleet. Vas. täyskäännöstäkin on aloiteltu ja hyvän peffankäytön takia sujuu melkein itsestään. Seuraamisessa käytetty lähinnä nakkipalkkaa ja kohta (sen jälkeen kun saan tuon mahan pois) rupean ottamaan lelua, jotta saan "hulluuden" mukaan suoritukseen.

 

  1. Noutoa on reenattu "kilpaa kapulalle" metodilla ja V menee kovaa kapulalle ja palauttaa sen nopeasti käteen. Luovutusta en ole vaatinut. Toistaiseksi ei pure ja kapula motivaatio on mainio.

 

 

  1. Ruutua on reenattu kosketusalustalla ja pallo palkalla. Menee tavallisesti hyvin, viimeisin harjoitus meni ihan hulinaksi, eli tiputti ns. maan pinnalle ;-). Normi suorituksessa V hakee todella hyvin ja nopeasti ruudun keskelle alustalle ja kääntyy odottamaan palkkaa. Ruutu pitää jo kerätä pois muun suorittamisen ajaksi, koska se tuntuu kovasti vetävän tyttöä puoleensa J

 

  1. Kaukoja on reenattu istu – maahan –istu  ja maahan – seiso - maahan osalta. Seiso – istu - seiso on vielä aloittamatta. Piti kyllä jo aloittaa aikaa sitten…
  2. Luoksetuloa on otettu vain "vapaudessa", maha estää kaiken järkevän tekemisen...

 

  1. Luoksepäästävyyttä on reenattu eri ihmisten kanssa ja se sujuu jo "hampaat käskyllä" niin että ihminen kävelee reippaasti kohti + ohi ja koskee koiraa. V on NIIN nopea reagoimaan, että ko. tilanne on hankala käsittää: miksi ei voi hypätä ihmistä vasten ja tarkastaa mikä juttu tää on ja miksi joku saa tuolla tavalla lähennellä ihan vapaasti…opetettava kestämään istumassa ja sietämään kosketus.

 

  1. Henkilöryhmää on reenattu siten, että siinä oleviin ihmisiin ei reagoida, vaan huomio pidetään ohjaajassa. Myöskään samassa hlöryhmässä oleviin koiriin ei reagoida vaan keskitytään siihen mitä ohjaaja tekee. Menee hyvin. Ei siis millään seuraamisella vaan ihan kontaktin ja pienen puuhailun merkeissä, mutta isoilla häiriöillä.

 

 

  1. Ampuruutua otettu säännöllisen epäsäännöllisesti ja V ei ole reagoinut millään tavalla laukauksiin. Ei myöskään Roni J

 

Tottiksen reenaaminen on ollut TOSI mukavaa ja ohjaajaa palkitsevaa touhua, Mira taitaa tietää mistä puhun ;-)

 

1431150.jpg

 

 

ESINEET

 

Otettu muutaman kerran nyt tässä keväällä ja pääosin toimii oikein hyvin. Tutussa paikassa toimii erinomaisesti, V tietää täydellisesti mistä on kysymys ja tavarat löytyy. Kerran oli havaittavissa turhan juoksemista parin ekan minuutin ajan. 1. vieraassa paikassa (Vanhaloiden pihassa) ja vierailla esineillä tehty reeni meni myös erittäin hyvin. V osaa jo käyttää tallattua aluetta ja vieraat esineetkään eivät olleet minkäänlainen ongelma, neiti haki koko alueen mitalta ja saman tien kolme esinettä. Toinen ns. "vierasreeni" oli Ardiente porukan kanssa Luukissa ja siellä ruutu meinasi hieman tökkiä, neiti lähti ihan hyvin alueelle ja hakikin ihan OK, mutta mitään ei löytynyt. Jouduin lähtemään alueelle mukaan ja vieläkään ei löytynyt mitään, kerkisin jo hieman huolestua, että eikö se meinaa nostaa mitään ja koira alkoi jo pyöriä jaloissakin sen näköisenä, että mitä tää nyt on. Onneksi kuitenkin siirryin hieman alueella eri paikkaan ja alkoihan niitä tavaroita sitten löytyä J (niitä ei ollutkaan siellä missä ensin oltiin!). Otti ja toi vieraat ihan OK, palautus hieman tökki pitkän hakurupeaman jälkeen.

 

HAKU

 

1431147.jpg

 

On siis nyt aloitettu. Syksyllä otimme yhden tuulireenin Ninnin pellolla. Tuolloin V taisi olla n. 5 kk. Meni silloin maalimiehelle mutta aika varovasti.

 

  1. hakureeni otettiin siten, että pennut (4kpl) olivat mukana aluetta tallaamassa ja porukka kutsui, puuhasi pentujen kanssa tallauksen ajan. Tämä sopi Viksulle erittäin hyvin ja homma oli tytöstä tosi kivaa kun sai juosta päättömästi ja kovaa ihmisten ja pentujen kanssa. Varsinainen reeni otettiin ns. näkönä suoraan maalimiehelle makkaran syöntiin (tuulesta ei ollut mitään tietoa…). V meni ihan hyvin, maalimieheltä meinasi olla vain kova kiire juoksemaan ympäriinsä, ei ensin hoksannut, että ukolla onkin makkaraa enemmän kuin yksi pala niin kuin mulla kun kutsun luokse…tuli kuitenkin lopussa jo maalimiehen kanssa pois piilolta. Otimme muistaakseni kolme ukkoa tällä tavoin

 

  1. Seuraava reeni oli tuuliharjoitus. Kolme maalimiestä valmiina metsässä ja Viksun kanssa tuulen alle. Alue ei paras mahdollinen tuulialue (isoja kiviä, mäkeä ja paljon puita jne). mutta melko hyvin näytti haju metsässä kuitenkin kulkevan. V otti hajun hyvin ja reagoi siihen vahvasti + lähti oma-aloitteisesti hajun perään häntä vatkaten kuin vispilä J. Reippaasti joka ukon luo melko kauaskin ja oli kovasti iloinen löydöistään. Maalimiehenä ollut Valtteri oli ehkäpä hieman jänskä… Hyvä harjoitus kaiken kaikkiaan.

 

 

  1. Taas tuuleton päivä. 1. maalimies n. 25m päähän valmiiksi ja V:lle näytettiin nainen metsässä, pikainen pyöräytys poispäin ja koira perään. Maalimies meni hieman syvemmälle alueelle. V lähti hyvällä innolla ja löysi hyvin, mokella pysymisessä ongelmaa, olisi ollut kiire jatkaa hommia…2. maalimies meni jyrkän kallion päälle valmiiksi ja sieltä näyttäytyi + eteni syvemmälle alueelle, V perään. Taas miljoonaa mentiin ja hyvin löytyi. 3. Ukko käveli metsään niin, että V näki menon hieman kauempaa keskilinjalta. Lähetin koiran suunnilleen kohtisuoraan ukon kohdalta ja V eteni hyvin suoraan ja tosi vaikeassa maastossa, ukko löytyi. Viimeinen ukko oli miespuolinen, V:lle näytettiin äijä metsässä ja odotettiin, että ukko kerkisi piiloon. Pentu perään ja sinnehän se meni, eikä tällä kertaa ollut niin jännää vaikka metsässä olikin mies. Ihan OK reeni, hieman olisi ollut liikaa juoksuintoa, oli kovasti kiire päästä juoksemaan joka ukolta seuraavalle…

 

  1. Rullailmaisua on reenattu vähän niin kuin vahingossa kerran. Otimme tottisreenien yhteydessä vitsinä ja täysin ekstempore (miten siis EI saa tehdä) rullantuontiharjoituksen, jolla demonstroimme asiaa / rullaputken pätkää Heljälle. Ninni otti rullanpätkän ja meni muutaman metrin päähän + houkutteli Viksu luokse rullalla, V meni, otti rullan suuhun ja minä pyysin sitä tuomaan sen minulle. No rullahan tuli minulle. Olin sitten unohtanut, että pitää kai se palkkakin jostain tulla…seuraavalla lähetyksellä rulla tuli yhtä hyvin ja palkkana lähetys "näytölle", jossa leikkipalkka patukalla. Kolmannella rulla tuli taas mainiosti ja palkkana "näyttö" + leikkipalkka. Naurettavan helppoa ;-) Ihan tosissaankin ajatellen rullailmaisu on varmasti ainoa oikea ilmaisu herkälle Viksulle, neiti tuo tavaroita mielellään + liikkuu alueella hyvin ja nopeasti + sillä on kuuro ohjaaja, joten haukkuminen ei varmaankaan tuota juurikaan tulosta…

 

RONI

 

1431162.jpg

 

On ollut viimeisen kuukauden jalkalomalla, etupää on tuhannen jumissa ja koira on käytännössä kolmijalkainen kaiken aikaa ja rimskua on mennyt hyvät määrät. Onneksi pääsimme vihdoin hyvään hoitoon eläinfysioterapeutti Purhon Mirkalle ja toiveissa on vielä saada poju kuntoon kevään maratoonireeniä varten. Roni jumahti lopullisesti viime päivinä Kannuksessa, kun kuvasimmeja juoksutimme elukoita päättömästi pari päivää putkeen ja sen jälkeen R vielä harrasti yhden illan lumipaakkujen tappamista = paakkuja päin miljoonaa ja sen jälkeen raivoisaa tassuilla repimistä ja paakkujen puremista…Tottiksessa tehty lähinnä maahanmanoja, pientä seuraamista ja kaukoja, sivulletuloja jne. missä ei tarvitsisi juosta jne. Tylsää siis sekä Ronista, että minusta. Roni on vanhentunut silmissä viimeisten kuukausien aikana L Olen koettanut kertoa sille, että sillä EI OLE LUPAA VANHETTUA koskaan, ikinä, milloinkaan. Piste.