<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1632167.jpg

 

Viksu vietti mökkiviikonlopun , jonka aikana tapahtui kaksi merkittävää ja hauskaa asiaa ja paljon muuta mukavaa J

 

  1. Viksu oppi uimaan J Alkuun kyseessä oli enemmänkin kuinka-hukutan-itseni-operaatio, mutta jutun juonesta kiinni saatuaan neiti olisi uinut uinuu ja uinut vain J Ja kepin perässä tietenkin…

Alkuun hukuttiin...

1632164.jpg

 

sitten alettiin ymmärtää, että kepit kelluu, joten kai koiratkin....;-)

 

1632178.jpg

 

Ja sitten olikin jo turvallista viskata hienoja dameja (järjettömän hintaisia, omistajan shoppailuhimon tuloksia) veteen :-)

1632175.jpg

 

  1. Viksu on leimaantunut hyvin meihin ihmisiin eikä ole koiran koira, vaikka alun pentuaika oli ehkä hieman liian koirapainotteinen…tästä todisteena seuraava episodi: Heli ja suloinen uusi kummityttöni lähtivät mökiltä nukutusrataslenkille tietä pitkin poispäin mökiltä. Demi, Roni ja Onni lähtivät Helin mukaan lenkkeilemään (irti koko porukka tietenkin). Viksu oli mennyt hetken matkaa ja sen jälkeen oli palannut takaisin mökille (jossa minä siis olin sisällä syöttämässä Erkkiä). Kun tulin ulos mökistä V yritti kaikin keinoin saada minua ymmärtämään, että nyt pitäisi lähteä tietä pitkin etsimään muita. Mutta koira oli joka tapauksessa mökillä odottamassa minua ulos talosta, eikä lenkkeilemässä ja leikkimässä muiden kanssa J J J

 

Viksu osoitti olevansa myös hyödyllinen hälytys- ja auttajakoira J Viksu ilmoitti että Demi jäi jumiin liiterin alle. Viksu alkoi yhtäkkiä haukkumaan pihalla ja hälytti meidät ulos mökistä. Yksi koira puuttui laumasta ja rupesimme hakemaan Demiä. Sanoin Mikalle heti, että koira on jossakin kiinni / jumissa kun se ei ollut oven takana odottamassa ja ei tule heti huudettaessa. Roni ja Onni olivat ihan tyytyväisiä ja olisivat vain lähteneet lenkille, mutta V volttaili liiterin suuntaan, jonka alta sitten kuuluikin rapinaa ja siellähän meidän neiti D oli kiipelissä. Saimme koiran pois ja loppu hyvin kaikki hyvin. V on aika taitava tyttö, tyypillistä aussien "ongelmanratkaisua" ja uteliaisuutta / toimintakykyä reagoida epätavalliseen tilanteeseen.

 

Viksu has learned to swim J We had a very nice weekend in our friends summer cottage and Viksu found how fun it is to swim and play in water J First she looked like she was drowning but after a little while she got the idea and the fun begun. She will definitely be a water beast; after the weekend she has tried to swim in every mud hole we have passed…uh.

 

Viksu saved Demi, our older aussie female who got stuck under a barn. Viksu made an alarm after Demi had got stuck and took us there to see what is wrong. She is such a clever little gal and I was very taken that she reacted like that when she realized that something was wrong. Lovely girl!!!

 

Otherwise we have trained a little bit of obedience and SAR. Nothing new actually. I have planned to start scent discrimination trainings this week, I just have to make proper plans ahead to avoid handling mistakes in it. We have also been thinking about our herding trainings and today I have planned to call a farm nearby to find out if we could train with them. It is a sheep / dairy farm with border collies. Let's see what they say about an aussie…

 

 

Demi swimming

1632163.jpg

 

Onni fishing :-)

1632165.jpg

 

 

 

TOKO / Tottis

 

Eteen istumista jonkin verran, apu edelleen melko iso. Pitäisi ottaa tehokuuria

 

Maahan – seiso, koetan nyt tehdä kokonaan ilman käsiapuja hetken verran. Pelkkää hissiä ja käskyn vahvistamista, jotta takajalat pysyvät PAIKALLAAN.

 

Maahan – istu, menee melko napakasti.

 

Maahanmenoja eri yhteyksissä lenkillä jne kauempana ohjaajasta, ihan OK.

 

Kapulan nostamista ja pitämistä edessä ruokakupilla. Pää meinaa hieman kääntyä vinoon edessä, mutta pään voi suoristaa kapulasta ilman että koira laskee kapulasta irti. Ote on rauhallinen. Irti käskyllä irrotus on salaman nopea, kuin cobra vetäisi pään taaksepäin kapulalta J

 

Sivulletuloa pallon kanssa ja alkaa olla taas sen näköinen kun pitää. Pientä epätarkkuutta kyllä asennossa saman tien, kun palkka on parempi kuin aikaisemmin…hanakala tilanne, pitäisi palkata paljon ja tarkkuus kärsii…

 

Seuraamista ei olla nyt oikeastaan tehty. Pitäisi alkaa taas.

 

Paikallaolo jäissä myös, olen pohtinut sitä pää maassa makaamista…voisi sopia tuolle kun on sellainen tutkatyyppinen elävä.

 

 

Tällä viikolla olisi tarkoitus aloittaa tunnarin alkeet ja ruutukuuri. Nyt se on sanottu tuo tunnarijuttu, kai se on sitten aloitettava…pohdin sitä vielä tämän päivän ja aloitan kun se on selvänä päässä.

 

Samoin pitäisi alkaa vääntää seiso – istu – seiso kuviota.

 

Haku

 

Ilmaisuja on tehty. Nyt on ongelmana se, että V:llä on liikaa vauhtia ja kiire takaisin maalimiehelle. Ei kerkiäisi välissä tuoda rullaa ohjaajalle saakka. Rulla tippuu edelleen suusta liian aikaisin kun koira tulee ohjaajalle (mutta kuitenkin onneksi vasta jaloissa), olen nyt nostattanut rullan aina käteen asti ja laittanut liinan kiinni. Nämäkin voivat vaikuttaa siihen, että Viksu ei jaksaisi tulla taiskaamaan ohjaajan luokse ko. asioiden kanssa, vaan haluaisi oikaista suoraan mokelle takaisin. Meinaan kuitenkin nostattaa tuon rullan edelleen käteen saakka, koska jos annan koiran tiputella sitä, siitä tulee nopeasti tapa (kai).

 

Pitänee lyhentää matkaa hieman ja Ninnin ohjeiden mukaan varmistaa, että maalimiehellä on vararullat. Tämä oli hyvä huomio kun ajatellaan mahdollista virhettä: koira oppii, että maalimiehellä on AINA joko rulla tai palkka, jos ei ole palkkaa, ota rulla ja mene ohjaajalle. Vararullien kanssa ei tarvitse käskyttää koiraa ottamaan rullaa jostakin puolivälistä / liian kaukaa maalimiehestä jne. sähläystä (eli valeen alkeita…). Hommia riittää vielä, mutta mukavaa, että juoksun vinkeet näyttävät olevan ohi ja virtaa on taas entiseen malliin J

 

Esineet

 

Otettiin lentokentän metsässä, vierailla esineillä hakuporukan kanssa. Kapea ja syvä kaistale alueena + tosi vahva sivutuuli alueen yli. Meni ihan ok, kakkaamista ja pissaamista lukuun ottamatta (KOIRAN VOISI VAIKKA LENKITTÄÄ ENNEN HARJOITUSTA…mahtavaa koiran ohjaamista…voi ei.). V teki töitä koko ajan ja nenä toimi hyvin. Pistot menivät mihin sattuu suuntaan, mutta ei liene vielä ajankohtaista puuttua niihin…Ihan hyvä ruutu, V irtosi hyvin alueelle ja toi lelut hienosti minulle.

 

Toisella esinereenillä kotimetsässä huomasin, että V on oppinut palkkautumaan ruudussa namilla. Koetin yhdellä esineellä palkata koiran ensin leikkimällä ja heittelemällä lelua ja V kyllä lähti lelun perään mutta näytti siltä, että nyt kyllä meni hommat väärinpäin…broiskupulla suuhun ja sen jälkeen taas leikki maistui sen verran napakasti, että jälleen oli nyrkit auki.

 

Jälkeä ei ole tehty, hyi hyi.