<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 1661149.jpg

JÄLKI

 

Keppijälki, matkaa noin <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />70 metriä, neljä keppiä, sivutuuli. Neiti meni mainiosti nenä matalalla ja joka keppi nousi juuri niin kuin pitääkin J. Täytyy ruveta pohjustelemaan janoja ja pidentää jäljelle lähetysmatkaa vähitellen niin, että koira saa itse "nostaa" jäljen metsästä. Pitää saada myös Jussi tekemään jälki tässä pika puoliin ja toivottavasti joku muu reeniseuralainen myös. Tähän asti myös kepit ovat olleet über hajustettuja ja kauan mukana kulkeneita. Pitää vaihtaa tuoreempiin jo vähitelleen.

 

HAKU

 

Uusi alue lentokentän takana, melkein koko hakupoppoo paikalla. Kivat reenit J

Viksulle kolme ukkoa tuulen päälle (hyvä, vahva tuuli ja selkeä alue, jossa tuulireenit onnistuivat erittäin hyvin kaikilta niitä tehneiltä.)

Eka äijä näytettiin lähtemässä ja sen jälkeen Viks teki pikku lenkin ja laitettiin vasta sitten pistolle. V keskittyy / patoaa hyvin keskilinjalla ja käytti erinomaisesti hajuputkea piilolle mennessään. Seuraavat kaksi ukkoa valmiina metsässä ja V hajun perään, molemmat äijät olivat melko syvällä alueella, vähintään 50m. Koira taisi saada molemmat kiinni jo keskilinjalla, sen verran nenä kävi ja keskittyminen oli vakuuttavaa. Hyvät pistot ja hienosti V upposi pitkällekin. Hyvät reenit, juoksun aikaisista "mutinoista" ei merkkiäkään J

 

Ilmaisuja ei tehty tällä kertaa, mutta olen vakaasti kallistumassa siihen, että muutaman kerran vahvistan rullantuontia palkkaamalla koiran pienellä makkaravanpalalla. V on jo alkanut näyttää oireita siitä, että ohjaajan luokse luovutukseen tulo ei ole nyt se juttu, se ei yksinkertaisesti tiedä tekevänsä oikein. Kaipa se pitää jotenkin saada sille kerrottua. Ja pari kertaa tehtynä tämä ei voi vielä aiheuttaa mitään valeongelmaa. Kai, ehkä, katotaan kuin käy.

Sain Helenalta lainaan kiintorullan (Viksu on siis jo syönyt yhden upouuden oman kiintorullansa…) ja Ninniltä ohjeet reenata kiintorullan kaulassa roikkumista lenkillä. Ideana se, että ensin koiralle opetetaan, että kaulassa roikkuvaan härpäkkeeseen ei ole koskemista omin luvin. Tässä tapauksessa erittäin hyvä idea, koska V pureksii mm. heijastinvaljaita, koska ne ovat hieman isot ja heiluvat mukavasti kun koira liikkuu. Heljä tilaa Demolle ja Viksulle pannat Lennu-tuotteelta, joten kohta saadaan omakin panta roikkumaan lenkeille. Sitten saadaan Viksusta oikein prohakukuvia, pannat kaulassa ja kaikki, ehkäpä jopa näyttökuvia liinoineen päivineen, WAU J Mitkähän ne olivat ne tavoitteet haussa, kisat vai kuvat…oho.

 

TOKO

 

Kaukojen seiso – maahan. En oikein vieläkään ole tyytyväinen. Liikaa sähläystä. Reagoi hyvin käskyihin ja suurimman osan aikaa tassut pysyy paikallaan, mutta mutta. Pitää miettiä mitä tehdä, ainakin pitää pidentää suoritusaikaa ja palkan paikka on toinen mietintäkysymys. Jos laittaisi palkan eteen JA taakse ja vapauttelisi vuorotellen jompaankumpaan.

Istu – maahan menee paremmin. Kaksi kertaa peffa on liikkunut. Istumaan voisi nousta vieläkin korkeammalle. Maahanmeno hyvä.

 

Sivulletulo paranee. mutta nyt mukana ohjaajaan maadottaminen. Kyljessä on jo pari komeaa mustelmaa kun neiti ohi mennessään nappasi kiinni, pallo palkka kuumentaa sfääreihin ja ei vielä ole oikein selvillä mitä milloinkin tehdään. Tuo pitää karsia HETI pois.

 

Eteenistuminen parantunut, käsiavut voivat olla jo minimissä. Asento on suora ja tiivis. Nyt pitäisi alkaa hioa vauhtia tähän, ehkäpä pallo mukaan niin saan tissitkin mustelmille. Voi taas ihmiset juhannussaunassa kauhistella, kuinka väkivaltaisessa suhteessa meillä eletään ;-)

 

Kapulan pitäminen menee jo hyvin. Eilen otin eteen luovutukseen tulon niin, että koira oli selkeästi vinossa edessäni (lähes sivulla) ja se korjasi erittäin hyvin itsensä suoraan eteen luovutusasentoon! Tässä olen miettinyt sitä, että ottaisinko sittenkin sekä toko, että pk-luovutukset eteen vai tekisinkö edessä ja sivulla luovutukset erikseen. Sen ei pitäisi teoriassa olla kovin kummoinen juttu, mutta käytäntö voi olla eri asia. Ainakin niin, että molemmat olisivat tarpeeksi hyviä ja varmoja. Tokoluovutusta eli sivulla luovutusta ei ole tehty lainkaan vielä.

 

Tunnaria ei ole vieläkään aloitettu, mutta post-it metodilla se tullaan tekemään, se on päätetty ja pohdittu Guru-Pärssisen kanssa ;-), jolla muuten by-the way on pennulla erikoisen kaunis seuraamispaikka J