Kuvia ja vähän löpinää...Tässä ensin vasta Heljän satoa, Ninniltä vielä innolla odotamme saaliin julkaisua :-) Some photo "stories" about our trainings :-)

1697941.jpg

 

Haussa tehty ilmaisuja, metsään ei olla keritty kun pitää olla Mamma-Cillan seuranakin. Ja Ninni ja Heljä olivat kultaisia ja napsivat todistusaineistoa hakukoirasta vermeineen ;-) 

 In search we have trained bringsel and markings parts, haven't been in woods this week.

 

1697946.jpg

 

1697948.jpg

 

1697944.jpg

 

1697947.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jussin kanssa tehdyssä rullantuontisetissä Viksu toimi jo melko hyvin, kerran jäi rulla ottamatta ja koira piti lähettää uudestaan. Hakuporukan kanssa pari ensimmäistä ilmaisua meni hyvin ja juoksin perässä näytöllekin, kolmannella Mano-maalimies alkoi olla jo niin ihana, että olisi pitänyt palata kesken kaiken takaisin (kaksi kertaa…). Onneksi Manolla oli vararullat, joten saimme homman onnistumaan ja minäkin tajusin palkata koiran rullantuonnista omassa päässäni kun se vihdoin minulle asti pääsi. Koetan nyt muutaman kerran palkata rullasta yhdellä nakilla ja katsotaan lähteekö kuvio pyörimään varmemmin sen jälkeen. En jätä kuitenkaan palkkaamista pitkäaikaiseksi tavaksi.

 

Jälkiä jatkettu metsässä. Alkujälki on tällä hetkellä aivan liian vauhdikasta, saldona siitä yhden kepin ylitys. Täytyy tästä lähtien huolehtia siitä, että jälki ajetaan vasta juoksulenkin jälkeen, muuten virtaa ja intoa on liikaa. Alun pikakiidon (noin 100m) jälkeen ihan OK työtä. Kulmissa alkujäljestä tulee pikku ympyrät, loppu jäljellä hyvät kulmat. "Janalta" hyvin oikeaan suuntaan, tarkkuutta ja rauhallisuutta pitää vain saada tähänkin lisää. Eli kierroksia liikaa kaiken kaikkiaan.

 

Tracking is still oing OK, sometimes we have too much speed :-)

 

Tottis, palkkauksen riemua :-)

Obedience and having fun with rewards :-)

 

1697937.jpg

 

1697938.jpg

 

1697939.jpg

 

1697940.jpg

 

Tottiksessa taas löydetty ongelmia, eli en ole hyppyyttänyt koiraa ollenkaan tähän mennessä ja nyt sitten extempore hyppyreenit meni tietenkin ihan persiilleen. (ei liene yllätä ketään, en yhtään miettinyt mitä teen ja miten teen, joten eihän siitä mitään voinut tulla…TYHYMÄ) No, nyt pitää sitten ostaa oma hyppyeste ja alkaa reenaamaan tätä kuntoon.

 

Matalan A:n yli mentiin hienosti ja tultiin nätisti alastulokontaktille saakka.

 

1697935.jpg

 

Paikallaoloa, joka meni yllättävän hyvin rivissäkin. Pari pientä mokaa, mutta yleisilme hyvä ja rauhallinen vaikka häiriötä oli meidän normaali reeniin verrattuna tosi paljon.

 

1697942.jpg

 

Luoksetulon jätössä jaksoi odottaa nätisti ja rauhallisesti paikallaan ja tuli miljoonaa J

Recall and you can see the speed J

1697929.jpg

 

1697930.jpg

 

1697931.jpg

 

1697933.jpg

 

2kg kapulaa kanniskeltiin ensimmäistä kertaa pikkupenniajan jälkeen. Pikkuisen oli niska kyyryssä, mutta juoksua kuitenkin liikuttiin ja ihan kivaa näytti olevan.

 

Noutoa tuontina tavallisella kapulalla ja tässäkin ihan hyvät otot ja hieno vauhti minulle päin.

 

Istumisia (liikkeestä siis) tehty hieman lisää ja nyt ne alkavat olla aika lailla napakoita suurin osa.

 

Maahanmenoja liikkeestä ja pari sellaista suoritusta, että olin todella ylpeä pikku koirasta, mutta eivät valitettavasti ole aina yhtä täydellisiä kuitenkaan. Ihan hyviä silti.

 

Ronikin pääsi tottistelemaan ja meni melko hyvinkin, ääntä oli jonkin verran ja liikkeet Ronimaisen tahmeita, mutta oikeita kuitenkin. Hypyn ja A:n edessä sijaistoimintoja ja hypyllä meinasi jäädä roikkumaan eli ei ole ihan kunnossa L.

 

1697949.jpg

 

Eteenmenon maahanmenoissa meilläon ollut oikeastaan aina se ongelma, että menee ekalla käskyllä vasta puolittain maahan ja tajusin syyn vasta Gurun kanssa keskusteltuani (Pipa), Ronihan on reenannut ruutua varmasti 100 kertaa enemmän kuin eteenmenoa ja siinä koira käsketään aina ensin seisomaan ja vasta siitä maahan. Joten nyt eteenmenossa koiralla on mielikuva seisomisesta ja kun se kuuleekin käskyn MAAHAN! ei ole ihme, että se jää epävarmasti puoleen väliin. Nyt tein eteenmenossa niin, että huusin Roni, maahan ja maahanhan se meni J. Harmi, ettei kisassa voi tehdä samoin.

R harrasti myös "kuolemista" ja muuta temppuilua + pääsi ilmaisemaan Manoa + riekkumaan vähän, oli iloinen.

 

1697950.jpg

 

1697951.jpg

 

1697952.jpg