<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Some herding and obedience videos out of Viksu

 

Pe ja La tällä viikolla Annalla paimentamassa. Viksu tekee hyvin hommia, isolle alueelle (pellolle) mennessä työskentelyyn tarvitaan vielä lisää itseluottamusta. Tasapainoa on hyvin, flankit ajoittain oikein nättejä, kaaret saisi olla isompia ja etäisyys eläimiin on myös usein liian pieni (näillä lampailla toimii, mutta kevyemmillä elukoilla tulee ongelmaksi). Anna on velho kyllä ja olen kovasti kovasti kiitollinen, että hän jaksaa Viksua pyöritellä :-)

Videoita paimennuksesta.

 

Myös Tinksu oli lauantaina mukana ja täällä siitä pätkää.

 

Tottista on väännetty ja taas on saatu aikaiseksi kasa uusia ongelmia…Onneksi helpdesk Pipa ja Tytti ovat olleet riemunani ja apuna, KIITOS!

 

2003285.jpg

 

  1. seuraamisen pomppiminen, V pomputtaa etujalkojaan aika reippaasti ja käännökset se tekee "hypäämällä", joten ne ovat epäsiistejä. Into on kuitenkin hyvä. Ja täyskäännökset alkavat olla melko OK, paitsi kun koira menee jalkojen väliin ;-) Näissä seuraamisissa näkyy myös hienohelman "kakkakammo", pellolla oli rallatettu autolla ja siinä oli mutaisia uria, joiden päälle meidän hieno neiti kammoksui astua. Ja sama koira menee JOKA IKISELLÄ lenkillä maate kuralätäkköön ja räiskyttää varmasti joka lätäkön läpi joka eteen tulee. Mutta aitoon "pa..kaan" Viksu ei voi koskea, hyppää siitä aika valtavalla loikalla yli ja on hyvin kammoavan näköinen…ota tuosta selvää ;-)
  2. Luoksetulon eteen istuminen on liian tiivis. Video on oiva apu...olin kovasti tyytyväinen tuohon ennen videointia. Mutta se on nyt suora ja innokas…täytyy nyt medotoida mihin kohtaan tuon oikeasti haluan siihen eteen. Ehkäpä kuonokosketus olisi oikea ratkaisu? Nyt olen vaatinut rintakehän kosketuksen ja silloinhan (se ikään kuin yllättäen, daa) on liian tiivis ja aiheuttaa VARMASTI törmäämisen. Joten taas korjataan :-(
  3. Noudon luovutus ja hakuvauhti ihan jees. Menin vain kerran kieltämään Viksua kapulalle karkaamisesta (siis sanoin vain hyvin kauniisti o'ou) ja nyt se sitten lähde sivulta enää, tuijottaa vain mua, että en voi karata kapulalle...Herkkäkö---?!
  4. Ruutu on tällä hetkellä V:n mielestä liike "etsi-kosketusalusta-nuuskimalla". Tähän reenimuutokset siten, että ruutuun laitetaan hyvin näkyvä alusta, jos sitä käytetään ja välillä ruutua myös ilman alustaa ja palkkaa jo siitä, kun menee ruutuun täysiä. Pitää laittaa alustaa takaosaan ruutua, etten saa sitä ennakoimaan pysähtymistä ruudun eteen.
  5. Maahanmeno ja istuminen liikkeestä. Maahanmeno liikkeestä on hitaan näköinen, koska koira pomppii seuraamisessa ja maahanmenoon tulee myös yksi ylimääräinen pomppu :-(. Istuminen on kohtuu nopea, mutta siinä onkin käsi-hidaste-apu…
  6. Muuta sälää on myös tehty, mutta niistä ei ole todistusaineistoa. Kaukoja olen jonkin verran alkanut hinkata.

 

Jälki ja esineet on tehty kertaalleen molemmat ja nyt alkaa "ESINEKUURI", joka kestää 6.11. saakka. Esineet joka päivä ja tavoitteena saada koira ymmärtämään, että esineruudun palkka tulee, kun esine tuodaan TÄYSIÄ ja HETI ohjaajalle. Viksulla on nyt kiva tapa etsiä lelu ja alkaa juosta sen kanssa rallia ruudussa ja pahimmillaan se on jopa vaihdellut tavaroita…eli motivaatiota esineen luovutukseen lisää ja paljon.