Viksu has started to trial. Her first obedience trial and result was: 195,5 / 200 points, Honour Price and she won her class over 25 dogs :-) A bigbig thank you to Melinda May who did trust me this wonderful dog!!! She is everything I have ever dreamed about :-)

Nyt se on vihdoin uskallettu tehdä...pitkään siinä menikin, mutta ajattelin, että on viisasta odottaa niin kauan kun tarvii :-)

Viksu osallistui 16.6. Imatralla tokokokeeseen, tuomarina Pauli Härkönen. Alokasluokka oli iso, 25 koiraa.

Rivi oli seuraavanlainen:

 

Luoksepäästävyys              10

Paikallaolo                           10

Seuraaminen kytkettynä     9

Seuraaminen taluttimetta   10 (molemmissa seuraamisissa painoi ja esti, yksi vino perusasento (ainakin))

Maahanmeno                      9,5 (vahva apu käskyssä)

Luoksetulo                          9,5 (edestä sivulle hypyssä häiritsee ohjaajaa, tämä on paha virhe)

Seisominen                          10

Hyppy                                  10

Kokonaisvaikutus                10

Yhteensä                             195,5 pistettä, KP ja luokkavoitto (1/25)

1245341923_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva Nina Koso

 

Viksulle tilanne oli kaiken kaikkiaan aivan uusi, ohjaaja ylimaallisen jännittynyt ja hermostunut, paljon koiria, ihmisiä ja kaksi kehää vierekkäin. Viereisellä kentällä tehtiin VOI suorituksia samaan aikaan. Paikallaolossa mm. lensi noutokapulat pyllyjen ohi :-). Bonuksena vielä satoi…

 

Neitokainen ei häiriintynyt omituisesta ohjaajasta lainkaan, päinvastoin tarjosi vain tiiviimpää suorittamista :-) Muillakaan uusilla asioilla ei ollut minkäänlaista vaikutusta koiran työskentelyyn. Olin TODELLA tyytyväinen koiraan ja itseeni siinä mielessä, että jaksoin odottaa tarpeeksi kauan kisaamisen aloittamista. Jos olisin mennyt keskeneräisellä koiralla, olisi tulos varmaankin ollut jotain ihan muuta: epävarma ohjaaja, epävarmat liikkeet ja herkkä koira…katastrofi olisi ollut valmis.

 

Tokoneuvoista ja opastuksesta suurin kiitos kuuluu Pipalle, jonka tokooppaat ja tokokirjat ovat enemmän kuin painonsa arvoisia kullassa! Reeni- ja neuvokiitoksia kaikille reenikavereille mutta erikoisesti Ninnille, jonka kanssa asioita on hiottu eräänkin kerran…Tämähän on kuin olis osacarin voittanu…melkein onkin ;-) Immeinen kun kisaa tällä tahdilla kuin minä, niin tilaisuudet pitää käyttää hyväkseen; pääseepähän ainakin joskus kiittelemään. Seuraavan kerran kiitellään sitten kun oikeasti aihetta, eli jonkin valion jälkeen ;-)

1245341973_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva Nina Koso