Päivälenkillä oli tarkoitus tehdä janaharjoitus molemmille aussieille, mutta (yllätys yllätys) olin taas unohtanut jotain…janakrepit jäivät kotiin ja en jaksanut alkaa improamaan. Päätin sitten vihdoin aloittaa opettamaan tarkkuusetsintää Ronille. Olen miettinyt jo jonkin aikaa miten asia pitäisi opettaa, jotta se menisi edes sinne päin. No nyt kokeiltiin...:-)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tallasin noin <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1,5 m X 1,5 metriä ruudun tien poskessa olevalle ruohikkoiselle / risuikkoiselle alueelle. Laitoin ruutuun yhden pullonkorkin, yhden patteripakkauksen (läpimitta noin 2,5cm), metallisen ruokalusikan ja yhden euron kolikon.

Otin Ronin ruudun reunalle ja keskitin sen huomion ruudun reunaan kädellä osoittamalla. Annoin ETSI – käskyn. Roni hyppäsi noin kahden metrin loikan ja alkoi juosta ruudun ulkopuolella. Sanoin nätisti "ei sinne" ja näytin kädellä eteeni ja annoin uuden ETSI-käskyn. R palasi ruutuun ja haisteli patteripakettia, kehuin ja R otti paketin suuhun ja toi minulle. Kehuin Ronin kuplille ja annoin broiskupullaa :-) Lähetin koiran heti tämän jälkeen uudestaan ruutuun ja taas vauhtia oli liikaa ja koira ajautui nopeasti pois oikealta alueelta: taas nätisti "ei sinne" ja osoitin ruutua + ETSI-käsky. Koira palasi ruutuun ja otti korkin suuhunsa ja toi sen minulle :-) Palkka kuten edellä. Seuraavalla lähetyksellä R lähti rauhallisemmin ja pysyi suht hyvin ruudussa ja toi metallilusikan, palkka kuten edellä :-) Tämän jälkeen sitten pelasin upporikasta ja rutiköyhää, sillä jäljellä oli enää euron kolikko, joka oli livahtanut ruohon sekaan, siten ettei siitä näkynyt mitään. Laitoin Ronin ruutuun vielä kerran ja R lähti etenemään ruutua nokka maassa nätillä siksakilla, ei mitään kiirettä pois ruudun alueelta ja kun R tuli kolikon kohdalle, se tarkensi työtä entisestään, kaivoi kolikon tasuulla esille, nappasi sen suuhun ja toi minulle!!!! Uskomatonta :-) :-) Hieno juttu!!!

TOKO / TOTTIS

Illalla Simokadun kentällä kosteaa, pimeää ja noin 7 astetta lämmintä. Mukana SRY:n porukkaa, Ninan hakuporukkaa ja Nina + Samy ja Snörre

RONI

Otin alkuun hieman seuraamista. Ronilla oli pieniä keskittymisvaikeuksia. Jatkoimme jonkin aikaa ja alkoihan se vihdoin sujua. Juoksu OK, hidas OK, pysähdyksiä, joista ekoissa koira poissaoleva.

Maahanmenoja kävelystä ja juoksusta. Ihan asiallisia.

Seisomisia juoksusta, hyviä. Palkka aika nopeasti pysähdyksen jälkeen.

Liikkeestä istumisia pari kertaa, olivat ilmeisesti aika hitaita, mutta istui molemmilla kerroilla kunnolla.

Tasamaanouto, kapulalle ihan OK, kiersi takaa, ja lähti hyvällä vauhdillla palautukseen. Hoputin, kun alkoi näyttää siltä, että vauhti hiipuu. Luovutus noin 10 astetta vinossa, korjasin uudella käskyllä ja peruuttamalla.

Hyppynouto oli hyvä. Este tosin matala tokoeste. Kapula meni vinoon, mutta R korjasi takaisin palatessa hyvin itse hypylle.

Pari kertaa luoksetulon pysäytykset palloleikissä, suht OK.

DEMI

Alkuun hituisen seuraamista ja sivulletuloa. Perusasento on tällä hetkellä pääsääntöisesti suora (edelleen edesä). Seuraaminen meni häiriöihin nähden hyvin. Kentällä neljä vierasta ihmistä, kaksi koiraa ja Pihla noin 15 metrin päässä. Vasemmalle käännöksiä tuli pari kertaa ihan todella hienosti :-) Seuraamisen pysähdyksiä otin muutamia, kun ensin näytti siltä, ettei ne suju. Olivat lopuksi jees. Hidas ja juoksu OK.

Luoksetulon maahanmeno (muistin palkan taakse) ja tällä kertaa suoritukset olivat parempia. Eivät vieläkään edes lähellä hyviä, mutta parempia kuin edellisellä kerralla.

Luoksetuloa suoraan sivulle ja taas kaikki oikein! Otin yhden jopa maasta lähtevänä ja suht kaukaa :-)

Kaukokäskyjä, palkka takana. Minä ihan koiran edessä. Oikeat asennot ekalla käskyllä joka kerta ja paikkakin pysyi ihan asialliesti!!!

Demi oli hyvä hyvä! Ja olikin sitten siitä vastapainoksi pistellyt autossa turhautumiseensa poskeen Marimekon ison käsilaukkuni (tai teki siihen uuden koristeen, noin 5 cm reikä keskellä etuseinää) ja söi suojavaatteen penkkien päältä (puri ja repi palasiksi…) Koskahan minä opin, ettei tuon koiran lähelle voi jättää mitään siksi aikaa kun Ronia tai Onnia reenataan, neidillä palaa käpy…argh. Mutta hyvä reeni anyway :-)