<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tallasin noin 1,5 x <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1,5 metriä ruudun kotimetsään ja esineinä oli aaa-paristo, lytistetty tyhjä tuikun kuori, 20 sentin kolikko, golf tii, ja avaimenperä (metalli/muovi, noin 3cm). Pohja sammalta ja varpuja hieman. Ilma noin kolme astetta pakkasta.

RONI

Tein ruudun ja laitoin tavarat sinne. Otin koiran ja lähetin sen ruutuun. Homma meni ihan myttyyn. Jouduin osoittamaan hyvin lähelle esinettä, ennen kuin Roni reagoi siihen. Jokaisella esineellä. Alueen käyttö oli onnetonta, Roni ei pysynyt ruudussa jne. Eli ei tämä tarkkuusetsintä nyt ihan valmis ollutkaan…No nythän sitä voidaan sitten harjoitella. Esineet sinänsä eivät olleet minkäänlainen ongelma, Roni nosti ne kaikki ilman mietintöjä ja toi nätisti heti käteen. Ajattelin asiaa mielessäni ja ehkä tähän pitäisi ainakin alkuvaiheessa ottaa joku isompi rituaali, josta koira virittyisi oikeaan tunnelmaan, jospa vaikka nostattaisi kolikkoa muutaman kerran ennen ruutua? Täytyy testata.

DEMI

Teki tarkkuutta ensimmäisen kerran. Laitoin koiran paikallaoloon ruudun reunalle ja heitin tavarat ruutuun. Demi lähti ihan hyvin hommiin, mutta reagoi tavaroihin aika huonosti. Avaimenperä tuli ensin ja muita esineitä piti vähän osoitella ennen kuin D ne nosti. Kolikko oli tosi hankala ja sen nostaminen oli jo temppuilua J Mutta tuli kuitenkin ja D:kin palauttaa esineet hyvin käteen saakka. Demillä nyt ei ole niin väliä, miten tämä sujuu, mutta kokeillaan nyt tätäkin…