<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

We have been doing all the same stuff as before. We already had two different appointment for herding lessons but due to circumstances (stock was not suitable for a novice dog and farm's border collie was hit by a tractor L and they did not have any feelings for training). I hope next week we will have a better luck. Viksu has done some very nice job in search and tracking. She could be called a tracking dog already J We have had a little break in obedience and we have basicly just done some fun and familiar trainings in it. I should build up my obedience-motivation again.

 

Jälkiä on ajeltu nyt siis metsässä ja ovat menneet oikein mainiosti!

Kepit ovat nousseet hyvin, Viksu on mennyt vain yhden kepin yli ihan kepin päältä ilman, että reagoi mitenkään. Muuten ovat kepit nousseet joka jäljeltä ja olen muistanut jopa ottaa tuoreet kepit metsään lähtiessäni (eli ovat hajustuneet minulla vain noin 10 minuutin ajomatkan ajan). Nokka on yleensä suht hyvin matalalla ja tällä hetkellä koiraa voi jo lukea liinasta, eli tiedän koska ollaan jäljellä ja koska ollaan hieman epävarmoja siitä, missä jälki menee. Pari hukkaa neiti on selvittänyt mainiosti kiertämällä pikku ympyrän ja nappaamalla jäljen uudelleen, työskentelyyn ei juuri tarvitse puuttua kehumalla tai moittimalla, homma hoituu ilmankin. Keppimotivaatio on hyvä ja palkkauksen järjestyksen muuttaminen oli hyvä idea. Maaston muutoksia on ollut varvikkoon, sammalmetsään, suopursuihin jne. Kulmiakin on päässyt jäljelle muodostumaan, kiitos Tytille, jonka kanssa kerran höpötin puhelimessa samaan aikaan kun tein jälkeä…onneksi kulmat menivät heti ekalla kerralla hyvin, joten nyt niitä on jo tarkoituksellakin tehty J ja hyvin ovat menneet. Jälki tällä hetkellä hyvässä vaiheessa, kotiprofeetta Jussi kylläkin KÄSKI hiljentämään vauhtia ja ottamaan vähän hitaammin…pitänee sillekin joku painoarvo antaa.

 

HAKU

Apuvälineenä radiopuhelimet tällä kertaa, jotta saatiin äijät tarpeeksi pitkälle. Ekalla taputus apu ja V myötätuleen perään ihan innoissaan, eteni todella hyvin pitkälle, vaikkei tuulesta ollut mitään apua. Mokke oli varmasti lähempänä 60metriä J. Toinen valmiina vastatuulessa, V oli jo linjalla nokka hajulla ja eteni mainiosti pitkän piston.

Kolmas oli hieman lähempänä ja myötätuulessa, joten taas taputusapu. Viksu haki hyvin ja mokke sanoi kuulleensa jarrutusäänen, kun koira sai hajun J.

Neljäs oli taas hienosti syvällä alueella (lähemmäs 70m) vastatuulessa isohkojen kallioiden takana ja sinne pikku koira vain paineli aivan innoissaan. Mieltä lämmitti maalimiehen kommentti siitä, että V tulee niin kovaa, että yleensä koiralla on tuossa vauhdissa nenä kiinni mutta Viksulla se oli selkeästi auki J. Hyvä tyttö.

Viimeisellä oli umpipiilo noin <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />15 metrissä (auki) myötätuulen puolella. V paineli piilon ohi miljoonaa ja otti hajun sitten tuulesta ja palasi takaisin Heljän luo. Näki ettei koira hakenut pätkääkään silmillään, sillä piilon ovi oli selällään ja Heljä näkyi sieltä jo keskilinjalle saakka ja silti V paineli ohi ihan vierestä. Hyvä reeni ja kaikki meni oikeastaan siten kun oli suunniteltu.

Olen pitänyt kiintorullaa kaulassa muutaman kerran normaalielämässä ja V ei näytä sitä hamuavan ainakaan toistaiseksi.

 

Esineitä on otettu koko laumalle. Viksu tekee oikein hyvin töitä ja käyttää hienosti ruudun reunat avuksi alueen läpikäyntiin. Kolme esinettä n. 60 metristä ja joka kerta yhtä innolla hakemaan J Nyt ei ollut taaskaan tyhjän juoksua havaittavissa. Viksu ei kyllä mene ruudussa mitään pistoja, joten toivottavasti säännöt eivät tässäkin muutu siten, että ne rupeavat vaatimaan pistottavaa koiraa esineruutuun… V menee lähinnä tuulien, alueen rajojen ja nenänsä mukaan, en ole sitä lähetellyt kuin kerran joka esineelle, eli tavallaan esineruudussa ei tule tyhjiä lainkaan. Saa nähdä kalahtaako tämä vielä omaan nilkkaan jonakin päivänä.

 

Tottiksessa

on tehty noudon luovutusta kentällä, meni hyvin. V pitää rauhassa ja ilme on hyvin keskittynyt ja tarkkaavainen kun neiti odottaa irti-käskyä kapula suussa. Pitäisi jotenkin saada siitä kuva, juuri keksin, että onhan meillä laajakulmalinssi!!! Jussi hommiin siis J

 

Ruutua otettu muutamia kertoja, menee innolla, kääntyy alustan kohdalla ohjaajaan päin ja hakeutuu hyvin keskelle alustalle. Ihan OK, nyt vain erilaisia merkkejä, alustaa pienemmäksi, erilaisia lähetyspaikkoja ja matkoja lisää. Olen tehnyt aika paljon ruutuun lähettämistä siten, että V vain hengailee edessäni ja siitä lähetän sen ruutuun, ajatuksena koettaa tehdä pohjia EVL-ruutuun.

 

Paikallaoloa tehty siten, että palkkailen välissä ja käyn pikaisesti piilossa esim. auton takana jne. Nyt on pysytty ihan OK.

 

Seuraamista tehty vähän pitempää matkaa ja pallo palkalla. Ilme muuttuu aika lailla kun palkkana on pallo eikä nakki. Sivulle tulosta puuttuu mielestäni edelleen jotakin. Saisi olla vauhdikkaampi tms.

 

Eteenistumista tehty jonkin verran, menee jo kohtuu hyvin. Tulee tiiviisti.

 

Maahanmenoja kaukana ohjaajasta, jos V ei ole liian innoissaan (hae palloa raivoisasti katseellaan) menee hyvin maahan. Eli lenkillä jne. extempore maahanmenokäskyt menee perille, mutta palloharhautuksella joutuu yleensä antamaan toisen käskyn kun neiti jumii palloajatukseen liikaa.