<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

IHANIA UUTISIA, Cilla on tiineenä, eli pentuja on tulossa J

 

Viksun juoksu on ohi ja nisät näyttävät olevan turvoksissa…toivottavasti nyt ei sitten tehdä valeraskautta.

 

Toko / tottis

 

Uutena asiana taakse palkkauksen opettaminen. Otin ohjelmistoon jotakin helppoa ja hauskaa ja opetin Viksulle taakse jätetyn palkan idean. Tämä tarkoittaa siis sitä, että koiran taakse jätetään / heitetään motivaatioesine ja se päästetään vapaaksi takapalkalle onnistuneen suorituksen jälkeen. Taakse palkka palvelee erinomaisesti jättäviä liikkeitä, tokon luoksetulon pysäytyksiä ja esimerkiksi kaukokäskyjä (joissain tilanteissa).  Viksu hoksasi asian omaan tyyliinsä TOSI nopeasti ja palkkana oli iki-ihana vanha nahka jalkapallo, joten ei liene ihme, että moti oli iso. Otin muutamia kohtitulevia maahanmenoja ja seisomisia ja homma näyttää toimivan hyvin. Hyvä idea (vaihteeksi niitäkin…)

 

Olemme ottaneet ruokakupilla noudon luovutusta ja kapulan pitämistä. Tällä hetkellä kapula pysyy jo rauhassa suussa ja voin koskea siihen ilman, että leuat aukeavat tai alkavat lyödä loukkua.

 

Noutoa on otettu pari kertaa myös ulkona kisana ja kapulalle mennään kovaa, otto on aika OK ja paluu vauhtikin ihan asiallinen. Palkkana pallo tai patukka.

 

Sivulletulo on muuttunut leipätyöksi eli olen unohtanut palkata sivulletuloja. Tähän nyt hoidoksi paljon sivulletulon palkkausta pallolla, makkara ei motivoi tarpeeksi.

 

Käännöksiä paikalla on otettu pienemmillä siirtymisillä, että päästäisiin eroon pomppaamisesta. Hidasta etenemistä havaittavissa, kai.

 

Eteen istuminen hyvässä vaiheessa, tulee tiiviisti ja olen osassa suorituksia jo päässyt käsiavussakin pienemmälle.

 

Istumisia lähinnä pelaamisen yhteydessä, osa oikein hyviä, osa vielä hieman epävarmoja ja hitaita. Tanjan kanssa otettiin liikkeestä ja siinä vielä selkeästi tarvitaan vahvat avut.

 

Paikallaoloa otettu omassa pihassa muutamia kertoja, mennyt ihan OK. Otimme p-oloja myös kentällä (jossa Viksu ollut kerran aiemmin). V otti häiriötä lapsista ja nousi useamman kerran ylös. Onneksi tajusin lopettaa, ennen kun paloi käpy, penska on kuitenkin vielä ihan vauva. Hyvä kun Tanja siitä muistutti…ahneella tuppaa olemaan sellainen loppu näet.

 

Kaukoja (maahan – seiso) otettu ja olen nyt pääsemässä hiljalleen eroon siitä namikäsifiksaatiosta. Hyvä niin.

 

Ruutua otettu noin 2m x 2m kokoisena ja kosketusalustalla edelleen. Palkkana pallo ruutuun. V tykkää ruudusta ja menee hyvin alustalle.

 

In obedience we have done basic trainings. This weeks “problem” was laying / staying down for the longer period. Luckily I remembered that I have a young dog and did not take that too seriously. We just need trainings. We have been working with fetching and I think we have made some very nice progress in it.

 

Jälki / tracking

 

Tämän viikon jäljet uudelle pellolle metsään. Edelleen paljon nameja ja kulmia useampia per jälki. Vauhti ihan OK, tarkkuus riittävä ja namit maistuu. Kulmat otettu ihan OK, samoin ojien ylitykset. Ihan jees jälkiä. Tosin Fedi kävi näyttämässä kuinka peltojälkeä ajetaan yhden kerran aikaisemmalla kokemuksella. Fedi ajoi kellomaisesti, tarkat kulmat ja oppikirjan ojan ylitykset ja oikeasti tätä ennen on ajanut kerran pellolla jälkeä…niin, että lahjattomat reenaa…

 

We have trained in a new place, still in field though. Nice work, no troubles this week.

 

Haku / SAR

 

Pari kertaa rullantuontia Jussin kanssa. Meni ihan OK ja viimeisellä Viksulla oli jo aika lailla matkaa maalimieheltä minun luo ja vastaavasti näytölle. Ehkä tästä vielä hyvä tulee.

 

Metsässä käytiin 3.6. ja harjoitus meni ihan hyvin. Otimme helppoja suorituksia, että saimme varmasti onnistumisia edellisen kerran epäonnistumista paikkaamaan. Neljä ukkoa, eka pakenevana piiloon ja V perään, ihan Ok. Toinen haamuna 50m ja koira perään, OK. Kolmas haamu ja ääniapu, kun V ei ekalla saanut ukkoa kiinni (oli jo painelemassa keskilinjan yli seuraavalle puolelle…). Neljäs haamu ja piiloon, ihan OK. Harjoituksellisesti siis ei mitään uutta, hieman vanhan palautusta ja motivaation nostatusta. Broiskupullat näyttivät maistuvan hyvin ja neiti vielä tähyili metsään poismentäessä ja näytti siltä, että olisi voinut lisääkin hakea J Kivaa.

 

We have done only very easy and simple trainings and marking trainings and those went well. I wanted to play safe after our last “bad / heat” trainings and luckily these went well!

 

 

Esineet / lost particle search

 

Esineitä otettiin kolme kertaa viime viikolla. Kotipihalla molemmilla kerroilla kunniakierrokset (edelleen) muutoin hyvää työtä. Tanjan kanssa uudessa paikassa Viksu teki erinomaisen ruudun, ei tyhjän juoksemista ja nokka tosi hyvin auki.

 

Viksu is doing quite nice particle search at the moment. She likes to find stuff and she certainly has a good nose for that too.

 

RONI

 

On reenannut “siinä sivussa”. Jonkin verran pitempää kaavaa, olen hieman haaveillut, josko sen kanssa vielä kokeilisi kisata. <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 kg noutoa on tehty jonkin verran, menee ihan ok. Ronilla hakuilmaisuja pari kertaa ja esineruutua samaten. Perussuorituksia, mutta motivaatio on kuitenkin sen verran kohdallaan, että samassa ruudussa aiemmin työskennellyt juoksunarttu ei häirinnyt mitenkään suoritusta. Ei myöskään tottiskentällä.