<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Toko, tottis / obedience

 

Jäi viime viikolla aika vähälle. Kävimme Jokelassa moikkaamassa Särkivaaran poppoota ja Viksu puuhasi hieman kentällä ja myös Roni kävi kiehuttamassa ohjaajaa parin metallinoudon verran. Onneksi Viksulla ei ole mitään paikka-arkuuksia ja oli paikka mikä hyvänsä V yleensä on ihan hyvin messissä, kun jotain aletaan tekemään.

 

Tytiltä kommenttia naksun ajoituksesta (vaihtelua mukaan) ja tarkemmasta suhtautumisesta "vääriin" suorituksiin. Hyväksyin välillä liian edessä olevan asennon ja seuraavalla kerralla en hyväksynyt sitä samaa…eli JOHDONMUKAISUUTTA nainen hyvä…

 

Netin reenivideosta tuli Pipalta kommenttia seuraamisten yhteydessä suoritettavaan ihmeelliseen "käsivippaukseen", huomasin sen itsekin heti, kun katsoin nauhat. Ilmeisesti se on jäänyt päälle siitä kun Viksu tuppasi alkuvaiheessa tökkäämään kuonolla käteeni aloituksessa ja nyt sitten heiluttelen kättä edelleen, vaikkei tarvitsi…yh. Maahanmenot pitäisi muistaa kaikki koettaa saada nopeina (koska koira osaa ne nopeastikin tehdä) ja videon kaukot ovat aivan kamalat (pitää paikkansa ja kaukot on muutenkin mun ekstra inhokki liike). Perusasento on kuulemma aivan riittävä, huh hellettä J Paikalla käännöksissä V pomppaa liikaa ja Pipa käski tehdä pienempiä siirtymisiä jonkin aikaa. Tytti varoitteli kouluhevosseuraamisesta myös, täytyy koettaa rytmittää vauhtia sellaiseksi, ettei neiti ala leikkiä lipizzalaista.

 

Viksun kanssa on työstetty eteen istumista ja ruokakupilla noutokapulan nostoa ja rauhallista pitämistä. Tätä lähinnä vastapainoksi kapulakisalle, jotta oppisi olemaan rauhassakin puunpala suussaan.

 

Last week we trained fetching and correct place in front of handler + heeling. We also visited our friends in Jokela and had good trainings there. My collague Pipa gave us some new ideas and comments to think about. Last week was kind of quiet with obedience.

 

Jälki / tracking

 

Kaksi jälkeä ajettiin viime viikolla. Piti tehdä enemmän mutta…Ei ongelmia, V ajoi hyvin, selvitti kulmat asiallisesti ja vauhtikin oli melkein hallinnassa.

 

We made tracks twice last week. Both went OK, Viksu has slowed the speed a bit and she solved the turns very nicely this week.

 

Haku / SAR

 

Metsässä neljä ukkoa. Uusi maasto, kohtuu voimakas tuuli radan oikealta puolelta suoraan keskilinjalle.

  1. äijä pienellä näkö ärsykkeellä myötätuuleen. Viksu keskittyi hyvin, lähti hyvin ja löysi hyvin. Maalimies oli vain KAMALAN jännittävä, koska hän sattui olemaan MIES ja vielä aivan uppo-outo sellainen. V kyllä meni mokelle, söi siellä ja pysyikin siellä, mutta aika jänskää oli.
  2. äijä vastatuuleen ilman apuja. V lähti linjalta hyvällä vauhdilla ja meni suoraan piilolle, hyvä pisto. http://www.jussi.1g.fi/kuvat/films/tuuliharjoitus.flv
  3. äijä oli umpparissa (ovi auki) myötätuulessa ja V näki kun umppariin mentiin. Tosin me olimme koiran kanssa keskilinjalla ja umppari takalinjalla, joten matkaa oli. V lähti hyvin, etsi hyvin ja meni piilolle ilman mitään mutinoita.
  4. äijä taas vastatuulen puolella mutta hyvin tiheässä pusikossa. Otimme pienen ääniavun ja V lähti hyvin ja joutui hakemaan aika kauan ennen kuin paikallisti maalimiehen. Jaksoi hakea hyvin. Täällä piilolla oli taas sama 1. piilon jänskä mies ja hän oli edelleen aika jänskä, mutta onneksi Viksun toimintakyky ei pettänyt ja homma saatiin hoidettua ja maalimies pois metsästä.

 

Samalla kerralla otettiin myös rullareenit, jotka menivät jo aika mainiosti. Ohessa videolinkki.

http://www.jussi.1g.fi/kuvat/films/rullareeni.flv

 

Viksu menee innolla ja ekalla kerralla vahvistin rullan ottoa "tuo"-käskyllä. Rulla tuli perille asti, mutta ei käteen saakka tällä erää. En ala vielä hinkata tuota käteen tuomista varmaksi, ennen kun saan koiralle muun rullakaavan selväksi päähän. Ekalla "pistolla" näytölle hyvin.

Toinen rulla oli "vahinko", koira pääsi multa karkuun ennen  aikojaan ja onneksi oli taitava mokke, joka antoi koiran ottaa rullan ja tuoda sen mulle. Ja kerrankin minä olin ajan tasalla ja pisti koiran näytölle. Tuli ekstempore suoritus, jossa koira otti rullan nopeasti ja ilman apuja.

Kolmannella V otti rullan ihan OK (piti moikata Ninniä vähän liian innokkaasti) ja toi sen jees ja näytölle neiti jo heitti itsensä oikeaan suuntaan omatoimisesti. Jännä tyttö, koska se selvästi jo hoksasi, että minne näytölle mennään, mutta sinne se ei pyri varastamaan ennen käskyä. Ihana typy.

 

SAR trainings in woods. Viksu has been training air scent and when wind is not sufficient we have used audio- and visual "signals" to get her into work. Viksu uses her nose very well as you can see from the video clip where she runs into the woods. She has not had any clue that there might be someone in there and she gets the scent right away from the start point and goes straight into the "poor lost person".

In the other clip she is training her way of telling me that she has found someone. She shall report her findings by bringing me the marker stick (which shall hang in her neck all the time during her search when she is ready)

 

Sain ladattua nettiin myös paimennusvideoita, joita Mira ja porukat kuvasivat Kiteellä, KIITOS!!!

http://www.jussi.1g.fi/kuvat/films/

JA KIITOS PIALLE IHANASTA MAHDOLLISUUDESTA PAIMENNUKSEEN!!!

Mukana Viksu, Tinka, Ramona ja Hjerppen Pian Väksy