<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

We have been on a brake from the blog for a while. BUT we have been doing staff, basicly obedience and search. In obedience I should get rid of the HUGE body signs and consentrate into my verbal commands. You can see the videos of quite resent trainings from here. There are also some videos of Ramona, my sweet little co-own.

 

 

We also visited Anna Rokka's farm and Viksu did some sheepwork there. She did rate the sheep nicely, had a nice balance and she reacts to my handling very well. Such a lovely girl!

 

photos: Heljä Kämäräinen

 

Blogitaukoa on ollut hävettävän kauan! Olemme tehneet kuitenkin oikeastikin jotakin, lähinnä tottista ja hakua.

 

Tottiksessa ongelmana on tällä hetkellä mun SUUNNATTOMAN suuret ja naurettavat kroppa-avut, joista pitäisi päästä eroon (esimerkkejä näkyy täällä).

 

1854617.jpg

 

Noutoa on koetettu saada vauhdikkaammaksi ja tekniikan vaikustus pienemmäksi ja ajoittain suoritus alkaa jo  olla ihan asiallinen:

 

1854615.jpg

 

1854613.jpg

 

1854614.jpg

 

 

Haussa on taisteltu rullantuonnin kanssa. Olen suhtautunut rullantuontiin kuin CIA vs KGB-tehtävään, jossa ollaan hyvin vakavia ja hiljaa, eikä vahingossakaan kehuta koiraa…ja normaalielämässähän meillä ollaan Ûberpositiivisia ja tällöin ero hakumetsään on liian suuri. Koira kerta kaikkiaan häkeltyy rullantuontitilanteessa ja väistää ohjaajaa (joka puolestaan ahdistaa ja masentaa mua kamalasti!!!).

 

Asiaan pohdittuani ja siitä keskusteltuani eri ihmisten kanssa (Ninni, Maria, Mira jne) olen tullut siihen tulokseen, että minun on pakko muuttaa keskilinjakäytöstäni rullantuonnissa ja tästä lähin rullantuonnista koira saa palkaksi ohjaajaa vasten pomppaamisen ja pienen leikin. Valeet karsitaan pois siten, että mokeilla pitää olla jatkossa AINA puhelimet kun siirrytään kiintorullaan (ettei koira koskaan pääse leikkimään minun kanssani rullalla, jota ei ole haettu ukolta). Kokeessa on tietenkin sitten vaaran paikka, koska siellä paine nousee ja suorittaessa en tiedä onko koira käynyt ukolla vai ei…mutta jospa jaksaisi tahkota asiaa kuntoon riittävästi ennen kokeeseen menoa. Katsotaan miten tämä etenee. Myönnän tässä kohdassa virheeni tuon "rullasta-ei – kehuta – koskaan"-mantran suhteen…toivottavasti en myönnä toista virhettä muutaman kuukauden kuluttua…

 

Paimenessakin kävimme pikaisesti Rokan Annan luona (kuvia Annan hienoista pennuista) ja Vikkeri toimi oikein kivasti, piti hyvin etäisyyttä, haki nätisti tasapainoa ja reagoi erittäin hyvin ohjaukseen.

 

Vikkerillä on ollut oikein hauskaa pikkuisten Shepmate's poikasten kanssa ja leikkitätin virka on sopinut tytölle vallan mainiosti. Toivottavasti pennut ovat imeneet Viksusta kaikki hyvät Viksupuolet itseensä J Intro, Ketku ja Aptness ovat meidän seurana vielä ensi viikon alkuun saakka ja sen jälkeen meillä on hiljaista L Mutta sitten keritään taas ravata metsässä kaiket päivät ja onneksi Intro ja Simo ovat tässä ihan nurkilla, joten nähdään varmaankin aika usein J Pipsaakin varmasti nähdään aika usein, sillä matkaa on vain parin tunnin verran. Ketku on kauimpana, mutta Treellahan on myös muita tuttuja, joten yhdellä reissulla saa monta kärpästä (Ketku, Tinka, Olavi ja tietenkin Demi!!!)