This week we have been training search in woods couple of times and Viksu has done excellent job there. She is very excited when she realizes what is going to happen. I have to be careful that she does not over heat and forget to focus on the job later on. At this point she still focuses very well as you can see (photos Heljä Kämäräinen):

 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1718018.jpg

 

1718027.jpg 

Viksu uses her nose very well and her search work is now very efficient and she uses the area very nicely. She is so much fun to work with, happy little girl.

 

In obedience we have done a lot of basics again and this week we thought how to teach jump and we did well J We took a low jump and a targeting plate and after that the "problem" was solved, I got Viksu to think over the obstacle and that helped me to get her over the jump. Viksu is full of "tell me what I can do, can I do something more, what about now can I do something" – attitude while she is in obedience trainings, very nice to work with J Our herding trainings are still on hold, that bothers me quite a lot at the moment…

 

HAKU

 

  1. Harjoitus Lentokentän metsässä, ei tuulta juurikaan muuten ok sää. Viksulle 4 ukkoa. Alueella keskilinjan toinen puoli avointa melko tasaista maastoa ja toisella puolella äskettäin harvennettu pusikko, jossa oli puut vielä maassa. Viksulle otettiin pienet ääniavut lähetyksiin. Avoimelle puolelle Viksu teki molemmilla lähetyksillä "tyhjän" eli juoksi vain <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />40 metriin ja alkoi kaartaa eteenpäin alueella ja sielta takaisin keskilinjalle. Vasta toisilla lähetyksellä upposi avoimelle puolelle tarpeeksi syvälle ja ukoille saakka. Umpipusikkoon / ryteikköön V upposi kuin veitsi voihin ja teki todella töitä löytääkseen ukon. Ihmettelinkin miksi näin, eli helpommalla puolella koira työskenteli huolimattomasti ja ns. mahdottomassa maastossa erinomaisesti…? Omituinen koira. Arvoin ennen harjoitusta, olisinko jo ottanut rullantuontia mutten vielä uskaltanut.

 

  1. Harjoitus Rotikossa, tuuli kävi tänään paremmin ja oikealle puolelle alueella sai oikein tuuliharjoituksiakin aikaiseksi. Viksulle 5 ukkoa, joista kaksi oli upouusia (ei mitään eroa tuttuihin). Tällä kertaa mukana oli myös lauma lapsia, kun mukaan olivat päässeet Kalle, Henni, Ella, Meeri ja Pihla + Erkki (joka vain makaili vaunuissa ja syöpötteli välissä). Lapsoset olivat oikein kauniisti pitkän iltarupeaman ja onneksi hyttysiäkään ei ollut edes kiusaksi asti. Kiitos Heljälle lapsinurkkauksesta, jossa ruokahuolto, leikkikoulu ja jopa elokuvateatteri pyörivät lakkaamatta!!! Alueella oli hiljattain puuhastellut myös Mesikämmen, sillä löysimme noin päivän vanhan revityn kimalaispesän aluetta tallatessamme. Häiriöitä siis oli riittämiin ;-)

 

 

Viksu ekalle ukolle etukulmaan pelkällä tuuliavulla ja tosi kaunis pitkä pisto suoraan ukolle ja nampat nassuun. Seuraava myötätuuleen toiseen kulmaan ilman mitään apuja ja neitokainen kultainen lähti miljoonaa ja eteni erittäin hyvin ukolle asti, mainio kaunis pisto. Viksun ensimmäinen valmisvalmis täysin onnistunut pisto ilman mitään tuuli, muistikuva, ääni jne. apua J Kolmas ukko oli piilossa vastatuulessa ja V tiesi jo hyvän matkaa keskilinjaa kulkiessaan missä ukko luuraa. Hyvä pisto ja hyvä "piilotyöskentely". Neljäs oli taas myötätuulessa ja lähetys ilman apuja, V lähti hyvin ja eteni hienosti maalimiehelle saakka. Tämä mokke oli tarkoituksella hieman lähempänä (noin 35m), jotta koiralla usko riittää piilolle asti. Hyvin meni J Viimeinen taas vastatuulessa ja syvällä alueella ja tämä luonnollisesti oli taas helppo, koska tuuli paljasti Ninnin armotta pikku Vikkerin nokkaan.

 

Huomioitavaa oli se, että V näytti kuumuvan jo liikaakin ennen harjoitusta = laittaessani vehkeet sen päälle autolla neiti lauloi kuin satakieli ja oli HYVIN hektinen. Onneksi edellisellä koiralla kesti radalla vielä jonkin aikaa ja laitoin koiran takaisin autoon rauhoittumaan ja seuraavalla kerralla luukku pysyi kiinni. Tämä pitää ottaa tästä edes huomioon, että höyhäämällä ei edetä…rupeaa olemaan liian siistiä.

 

Reenien lopuksi juteltiin vielä alueen reunalla ja ihasteltiin Piristeen lauman vauhdikasta menoa, voi hyvän tähen miten voi malikka – kelppari – yhdistelmä mennä LUJAA JA KOVAA yhtä aikaa. Olisipa ihanaa kun koirat tuolla lailla lenkittäisi itseään!!! Piristeen alfauros leikitti myös Viksua, joka näytti olevan ihan asiassa mukana, vaikkei ole vieraiden kanssa juuri leikkinytkään (miksiköhän muuten ei…alussa oli hakumetsässä muutamn kerran lelut mukana ja sitten se jäi. Voisi ottaa vaikka viimeisele ukolle pallon tästä eteenpäin. Tosin tuon ei tarvitse kehittää yhtään enempää vauhtia tässä vaiheessa ja lelu voi kuumentaa suoritusta vielä lisää…). Seurustelutilanteessa V kerkisi myös noteeraamaan mukana olleet lapset ja niitä piti kummastella ja ihmetellä, suorittaessa lapset olivat kuitenkin ilmaa ja työ tärkeintä J

Ihanat ja onnistuneet reenit kaiken kaikkiaan. Hyvä hyvä.

 

TOTTIS

 

On ollut taas ihanaa J (onpa taas hehkutusta…mutta minkäs teet kun on "maimasenmutsi"-elävä ;-)) Tosin täälläkin on nyt havaittavissa kuumumisen ensioireita. Kentälle mentäessä satakieli meinasi päästä karkuun, onneksi tasoittui kuitenkin nopeasti ja sen jälkeen ei kuulunut pihaustakaan. Samaan aikaan kentällä suorittavaa toista koiraa V ei edes näe vaan keskittyy todella hyvin omaan ohjaajaan ja tekemiseen. Intoa ja tekemisen iloa on mainiosti ja koira on koko ajan sitä mieltä, että voisitko käskeä jotakin, että voisin tehdä J

 

Seuraaminen alkaa olla jo mukavan oloista, nyt pitää alkaa vain lisäilemään käännöksiä + pysäytyksiä ja niiden jälkeen vielä suoran pätkää. Tähän saakka palkat on tulleet aina em. tilanteiden jälkeen.

 

Pysäyttävät menee kivasti, istumiset on jo suurimmaksi osaksi asiallisia, maahanmenoissa joskus joka loistavia suorituksia J. Seisomisiin pitää alkaa panostaa lisää, ovat epävarman oloisia ja löysiä, jospa sillä taakse palkalla koettaisi niitä väsätä.

 

Paikallaolot ovat menneet hyvin sekä istumiset, että makuut. Otettu lähinnä reenien seassa, kun valmistelen seuraavia liikkeitä jne. Tulee samalla koiralle hallintaa / rauhoittumista ja pikkuisia p-oloharjoituksia sinne tänne harjoituksen sekaan.

 

Ruutua otettu jonkin verran ja menee ihan OK, hakee kivasti kosketusalustalle ja kääntyy odottamaan palloa. Pitää muistaa vain vaihtaa ruutumerkit nyt, olen tehnyt tosi pitkään yksillä ja samoilla ja unohtanut vaihdella niitä… mutta kun ne oranssit kartiot on niin ihqut…

 

Noudoissa otettu ruokakupilla kapulan ottamista ja pitämistä edelleen. Menee ihan jees. Tunnari on muuten edelleen aloittamatta…lusmu ohjaaja.

 

Eteenistumisia, sivulletuloja, sivulla maahan – istuja reenailtu ihan hyvällä menetyksellä.

 

Hyppy otettiin matalalla esteellä ja kosketusalustalla, jolloin saatiin suoraan hyvät onnistumiset J En siis saanut sitä vielä pilattua viime viikolla.