Janaharjoitus, molemmille aussieille viisi janaa. Tein taas samantyyppisen harjoituksen kuin viimeksi, mutta uuteen paikkaan ja toisena lähetyslinjana oli selkeästi tie ja toinen ”lähetyslinja” oli metsässä. Ajattelin ottaa lähetystä myös keskeltä metsää, että koirat hahmottavat suunnan minusta, eivätkä tiestä/polusta. Voihan kisoissa käydä niin, että lähetyslinja ei olekaan niin selkeästi hahmotettavissa. Ronin kanssa olemme ainakin yhdessä halukokeessa olleet maastossa siten, että keskilinja oli krepattu umpimetsään ja Ronilla oli selkeästi hieman vaikeuksia hahmottaa mun lähetyksien suuntaa ja esim. yliheitot eivät toimineen olleenkaan…koetan nyt siis opettaa koirat etenemään suoraan minusta eteenpäin ja nostamaan jäljen lähetyslinjasta huolimatta…olipas sepustus.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Olosuhteet: tuulista, lämpöä noin 3 astetta, vettä satoi hieman ja lunta maassa paikka paikoin muutama sentti. Janajälki ei vanhentunut kuin kymmenisen minuuttia, ennen kuin ajoin sen pois.  Maastona nuorta taimikkoa + havumetsää, jossa varvikkoa ja sammalikkoa. Helppo alusta siis.

RONI

Ensimmäisellä lähetyksellä Roni lähti hyvin etenemään, mutta alkoi noin viiden metriän jälkeen kaartaa vasemmalle. Kutsuin koiran takaisin ja lähetin uudestaan. Nyt Roni eteni hienosti koko <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />10 metrin matkan jäljelle ja otti sen hyvin ylös, eteni kepille ja toi sen vauhdilla minulle! Toisella lähetyksellä Roni eteni tosi hienosti 15 metriä suoraan eteen ja nosti jäljen hyvin, keppi nousi hyvin. Kolmannella lähetyksellä minulta jäi aivot tielle; laskin liinasta irti kun liina loppui 10 metrin jälkeen…no R painoi täysiä jäljelle, nosti sen ja juoksi kepin yli seuraavalle kepille. Siis kirjaimellisesti juoksi. No onneksi se sentään toi kepin vauhdilla takaisin. Eikä tässä vielä kaikki…seuraavalla lähetyksellä taas sama juttu, IDIOOTTI laskin taas liinasta irti ja Roni kaahasi miten sattuu janalla ja nyt vielä edestakaisin…onneksi kuitenkin itse rauhoittui ja nosti jäljen ja toi minulle kepin. Taisi siinä pyöriessään käydä takajäljelläkin pienen pätkän.

Tämän reenin opetus oli: ÄLÄ LASKE LIINASTA IRTI. Roni on nyt onneksi oppinut aika hyvin tuon janalla etenemisen ja melko hyvin oikeaan suuntaan etenemisen. Ei ihan katastrofi vaikka melkein olikin.

DEMI

Eka lähetys noin kymmenestä metristä ja D nosti jäljen oikein hyvin ja toi kepin. Toisella lähetyksellä D painoi kepin yli suoraan kepin päältä. Onneksi reagoi hyvin seuraavaan keppiin ja toi sen minulle. Kolmannella lähetyksellä Demi kaartoi vasemmalle vinoon ja jouduin kutsumaan sen pois ja laittamaan uudestaan, taas kaarto ja otin muutaman metrin lyhyemmän matkan ja nyt onnistui. Kaikki muut kepit nousivat onneksi hyvin ja Demillä oli hauskaa, töpö vispasi hurjasti joka kepille. Neljäs lähetys ihan OK.